Nationale Voorleesdagen 2017 in de bibliotheek Nunspeet en Elspeet

Foto: Bibliotheek Noordwest-Veluwe

Tijdens de Nationale Voorleesdagen, van 25 t/m 4 februari, staat zoals de naam het al zegt, voorlezen centraal. Daarom organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe tijdens deze dagen een voorleesontbijt met de burgemeesters, een Meet & Greet met Kikker en een kleutervoorstelling ‘De Kleine Walvis’ in Ermelo en Nunspeet. Daarnaast worden tijdens de Nationale Voorleesdagen alle kinderen tot 6 jaar gratis als lid ingeschreven (dus geen inschrijfgeld)en ontvangen ze een cadeautas.

Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen hebben als belangrijkste doelstelling het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De doelgroep zijn ouders van kinderen tussen ½ en 6 jaar, met het kind van 3 jaar oud dat een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf bezoekt als centrale middelpunt.

Prentenboek van het jaar

De Kleine Walvis, geschreven en geïllustreerd door Benji Davies , is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2017. Naast dit boek hebben Nederlandse jeugdbibliothecarissen negen andere prentenboeken gekozen uit het aanbod van 2016, die de Prentenboek Top Tien compleet maken. Tijdens De Nationale Voorleesdagen staan deze tien prentenboeken centraal.

Voorleesontbijt

Ook in 2017 komen de burgemeesters in de vestigingen van Bibliotheek Noordwest Veluwe tijdens een voorleesontbijt op 25 januari voorlezen, om zo te laten zien dat ook zij voorlezen belangrijk vinden. In elke plaats is hiervoor een groep peuters/kleuters van een peuterspeelzaal en/of kinderdagverblijf uitgenodigd. Op woensdag 25 januari komt oud-teamassistent politie Elly Knook in Bibliotheek Nunspeet voorlezen aan groep 1 en 2 van de Franciscusschool. In Elspeet komt burgemeester Van de Weerd voorlezen aan groep 1-2 van de Da Costaschool.

Kleutervoorstelling De Kleine Walvis

Op zaterdag 28 januari en zaterdag 4 februari is er een kleutervoorstelling over het prentenboek van het jaar ‘De Kleine Walvis’. De voorstelling wordt gegeven door Sjors & Ruud theatermakers.
De voorstelling is speciaal geschikt voor kleuters en duurt 30 tot 40 minuten.
Toegangsprijs € 2,50 voor alle bezoekers.

  • Zaterdag 4 februari in Bibliotheek Ermelo om 15.15 uur
  • Zaterdag 28 januari in Bibliotheek Nunspeet om 15.15 uur

Kaarten te koop in de Bibliotheek Ermelo en Nunspeet en via [email protected]

Meet & Greet Kikker woensdag 25 januari

Op woensdag 25 januari kun je Kikker ontmoeten. Een echte Meet & Greet met Kikker!

Wanneer:

  • Bibliotheek Ermelo 13.45-14.30 uur
  • Bibliotheek Harderwijk 15.00-15.45 uur
  • Bibliotheek Nunspeet 11.15-12.00 uur
  • Bibliotheek Elspeet 9.45-10.30 uur
  • Bibliotheek Putten 12.30-13.15 uur
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen