Blog van wethouder Mark van de Bunte over de evenementen van afgelopen weekend

Foto: Google Street View

De blog van wethouder van de Bunte gaat over een evenementenkalender. Hij schreef deze afgelopen vrijdag met de dag erna, zaterdag 25 mei, in het vooruitzicht.

24 mei 2019 blog

Aanstaande zaterdag is er in de gemeente Nunspeet van alles te doen. Van een kofferbakverkoop bij de molen tot aan de strijd om de Nunspeetse Keiler en van schoolkorfbaltoernooi tot oldtimertocht in Hulshorst. En dan mis ik er vast nog een paar, want op de website van Nunspeet uit de Kunst staat nog meer aanbod. Morgen zijn er dus veel activiteiten waar wij als inwoners van kunnen genieten. En tegelijk trekken evenementen ook veel bezoekers van buiten naar onze bruisende gemeente.

Trots op initiatieven

Wij zijn als gemeentebestuur ontzettend trots op de initiatiefnemers en de vele belevenissen in onze kernen. Het is namelijk ook voor onze ondernemers goed dat de mensen de straat op gaan. Daarom zijn zij vaak bij allerlei evenementen betrokken in de vorm van sponsoring of met het leveren van producten of diensten. En ook op voorhand spreken wij alvast onze enorme waardering uit aan de vele vrijwilligers. Voor dag en dauw staan zij klaar om het tot een succes te maken.

Niet overal bij zijn

Voor mij persoonlijk is het een uitdaging overal aanwezig te kunnen zijn. Met het gemeenteteam nemen wij deel aan de Nunspeetse Keiler en hopelijk lukt het een glimp op te vangen van het schoolkorfbaltoernooi. En een kijkje nemen bij de fietstocht van Nunspeet Beweegt gaat mij hoogstwaarschijnlijk niet lukken. Om eerlijk te zijn vind ik dat best jammer. Daarbij vraag ik mij ook af of het soms niet handiger is evenementen op elkaar af te stemmen.

Kannibalisatie

Te veel evenementen op dezelfde dag zorgt misschien voor kannibalisatie van elkaars bezoekers. En wellicht tot verkeersproblemen in verband met parkeerdruk. Voor de Nunspeetse Keiler staan er bijvoorbeeld verkeersregelaars op de F.A. Molijnlaan. Daar steken zaterdag honderden sporters de weg over en wat als de fietstocht of misschien de oldtimertocht daar passeert? Als gemeente informeren wij daarom de initiatiefnemers over eventuele andere evenementen welke plaatsvinden.

Evenementenkalender

Toch lijkt het mij fijn als er een soort evenementenkalender tot stand komt waarop organisaties de activiteit kunnen aanmelden. Afstemming met elkaar zorgt voor een betere verbinding en doorstroming. En zodoende kunnen wij met elkaar blijvend genieten van de bruisende activiteiten, zonder dat wij elkaars routes doorkruisen of elkaars klanten afpakken. Bovendien zorgt spreiding van evenementen ervoor dat locaties en type activiteiten wellicht het jaar rond in gebruik zijn.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen