Fractie van Gemeentebelang op jaarlijkse werkbezoek in Nunspeet, Harderwijk en Renkum

Foto: Gemeentebelang

Voor Gemeentebelang is welzijn en zorg een belangrijk thema. De dag stond in het teken van mensen met verslavingsachtergrond en/of psychische kwetsbaarheid.

Jaarlijkse werkbezoek fractie Gemeentebelang door Gelderland

Sommige groepen, zoals personen met een verslavingsachtergrond en/of een psychische kwetsbaarheid, worden soms ten onrechte door de maatschappij gestigmatiseerd of genegeerd. Reden voor Gemeentebelang om het jaarlijkse fractie-uitje aan dit onderwerp te besteden.

Nachtopvang Harderwijk

De nachtopvang voor dak- en thuislozen van IrisZorg in Harderwijk werd als eerste bezocht. Maximaal 10 personen met meestal een verslavingsachtergrond uit de regio Noord-West Veluwe kunnen hier terecht als men geen plek heeft om de nacht door te brengen. Daarnaast zijn er 20 wooneenheden voor beschermd wonen beschikbaar. Door daklozen te laten doorstromen naar beschermd wonen willen we deze groep een nieuw stabiel toekomstperspectief bieden”, aldus Rob Oostdam, regiomanager voor Iriszorg. IrisZorg heeft goede contacten met ‘De Ontmoeting’ in Harderwijk, het tweede werkbezoek. Bij deze laagdrempelige, kleinschalige activeringsinloop kunnen verslaafden en daklozen terecht voor gezelligheid, een kop koffie, zinvolle activiteiten en verschillende vormen van hulpverlening.

De Stee Nunspeet

De lunch werd in Nunspeet op de nieuwe locatie van het dagactiviteitencentrum “De Stee” (in het gemeentehuis) genuttigd. Deze ontmoetingsplek is speciaal voor mensen bedoeld die met een psychosociale en/of psychische problematiek te maken hebben. Men kan er o.a. creatief bezig zijn, schilderen en koken. Het was er gezellig druk,  de lunch smaakte voortreffelijk en de gesprekken met deelnemers waren erg interessant.

Woonzorgnet Renkum

Het middagprogramma werd in Renkum bij Woonzorgnet afgerond. De locatie ‘De Keijenberg’ bestaat uit 46 wooneenheden voor beschermd wonen. “De bewoners zonder maatschappelijke binding, zogenaamde thuislozen, komen uit alle lagen van de bevolking. Allemaal hebben ze een psychisch ‘defect’, maar dat wil niet zeggen dat we niet aan herstel kunnen werken. Bij het herstel staat de bewoner centraal. De dagbesteding is een belangrijk onderdeel om weer jezelf te kunnen worden”, aldus Theo Kuipers, teamleider bij Woonzorgnet. Afsluitend hebben de fractie en wethouders het in het centrum gelegen ‘Werk aan de Winkel’ bezocht. Dit bureau voor participatie en herstel is een plek voor en door (kwetsbare) inwoners van de gemeente Renkum en draagt bij aan een inclusieve samenleving.  Al met al een zeer leerzame dag!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen