Voedselhulp Nunspeet krijgt bezoek van fractie Gemeentebelang

Foto: Pascal Maramis/Flickr

Gemeentebelang Nunspeet heeft een werkbezoek gebracht bij de Voedselhulp Nunspeet.

Vrijwilligers en problematiek

De lokale partij deed dit om enerzijds waardering te tonen voor de grote groep vrijwilligers die zich inzetten voor deze organisatie, als ook om aandacht te vragen voor de problematiek waar sommige inwoners van de gemeente Nunspeet mee te maken hebben. Raadslid Martin Juffer legt uit: “Schaamte, stigma, schuld en het gevoel van mislukken kan snel de overhand krijgen bij mensen die gebruik maken van de voedselhulp. Terwijl we ook weten dat iedereen op een bepaald moment aangewezen kan zijn op deze vorm van hulp. Niemand heeft alles volledig in de hand in zijn leven. Werkloosheid, scheiding, ziekte, schulden, het kan ons allemaal overkomen.”

Voedselhulp Nunspeet

Voedselhulp Nunspeet geeft tijdens het bezoek aan op haar beurt weer afhankelijk te zijn van alle inwoners van Nunspeet en de boodschappen die ze van hen ontvangen. Juffer: “En dat hoeven echt niet alleen de overgebleven artikelen uit de supermarkt te zijn. Als u een voorraadkast opruimt, een doosje eieren van de kippen over hebt, wat boontjes uit de moestuin of gewoon een keer voor een tientje extra boodschappen doet, dan kunt u dit altijd doneren aan de voedselhulp Nunspeet.”Voedselhulp

Goede organisatie

Het raadslid drukt zijn bewondering uit voor het feit dat de hele organisatie, bestaande uit enkel vrijwilligers, zo goed in elkaar zit: “Als je met zo’n 60 vrijwilligers het voor elkaar weet te krijgen om iedere week alle bezoekers met een volle tas boodschappen de deur uit te krijgen, dan kan je wat! Groot compliment dus voor deze organisatie die zich belangeloos inzet voor inwoners die dit nodig hebben.”

Meer info

Wilt u meer informatie of meehelpen? Bezoek https://voedselhulpnunspeet.nl/help-mee/

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen