KeoBike is het innovatieve deelconcept van vervoerder Keolis

Foto: Gemeente Nunspeet

Sinds vorige week kan iedereen in Nunspeet, Elspeet en Vierhouten eenvoudig een fiets huren.

KeoBike Fietscarrousel

Op station Nunspeet en bij halte’s Centrum in Elspeet en Vierhouten is een carrousel of abri geplaatst met 20 of 6 KeoBikes, een innovatief deelfietsconcept van mobiliteitsaanbieder Keolis Nederland. Het deelfietsconcept is een belangrijke toevoeging op het openbaar vervoer in Nunspeet, Elspeet en Vierhouten en richt zich op reizigers die vanaf het (bus)station verder willen reizen met de fiets.

Samenwerking

Wethouder Mobiliteit Marije Storteboom is verheugd over de komst van de deelfietsen: “OV-reizigers kunnen vanaf de locaties waar de fietsen staan, de Veluwe verkennen of van Vierhouten naar Nunspeet of Elspeet fietsen en de fiets hier weer stallen. Dit is een prettige en gezonde manier om van openbaar vervoer én fiets gebruik te maken.”

Samenwerking

Plaatsing van de carrousels is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de gemeente Nunspeet, provincie Gelderland en Keolis Nederland. Met de komst van de KeoBikes in Nunspeet, Elspeet en Vierhouten breidt het aantal locaties van het deelfietsconcept zich verder uit op de Veluwe. “Deze introductie is weer een mooie stap verder naar een goede bereikbaarheid en een perfecte manier om de first en last mile te verzorgen van de reiziger die met de bus gaat”, aldus Conny Bieze, gedeputeerde van de provincie Gelderland.

Het KeoBike concept

In 2016 is regionale vervoerder Keolis Nederland gestart met het innovatieve deelfietsconcept KeoBike. Inmiddels zijn er 40 locaties en 480 KeoBikes op de Veluwe. In 2019 komen er nog eens 12 locaties en 120 KeoBikes bij. “We zien het om ons heen: mensen veranderen in hun wijze van leven, recreëren en werken. En ook in hun manier van reizen. Een reis is niet langer aan één modaliteit gebonden. Om relevant te blijven voor onze reizigers, zullen wij dus flexibel moeten zijn”, licht Frank Janssen, Algemeen Directeur van Keolis Nederland toe. “KeoBike is vernieuwend, past bij de ontwikkelingen in de samenleving en bij onze visie op ketenmobiliteit. Het is onze reactie op de OV Visie van de provincie Gelderland.”

Digitale fietssleutel

Via de KeoBike app huren reizigers gemakkelijk en snel een fiets. Kosten voor een hele dag huur bedragen slechts € 3,-. Bij de carrousel lokaliseert de app de gereserveerde KeoBike. Nadat het nummer van de KeoBike op de app is ingevoerd, verandert de smartphone in een veilige, digitale fietssleutel. Met één druk op de knop wordt het slot geopend en fiets je weg. Uniek aan de KeoBike ten opzichte van andere deelfietsen is dat de fiets bij alle carrousels kan worden gehuurd en ingeleverd (www.keobike.nl).

 

Reacties