Dierenambulance Noord-Veluwe zoekt chauffeurs voor de 2 ambulances

Foto: Pixabay

Stichting Dierenambulance Noord-Veluwe is dringend op zoek naar chauffeurs. De stichting heeft, dankzij sponsoren en donateurs, de beschikking over twee dierenambulances. Dat is ook wel nodig, want in tegenstelling tot de Dierenbescherming wordt hulp geboden aan alle dieren in nood, niet alleen die met een eigenaar. Het gebied dat onder de Noord-Veluwe valt, is behoorlijk uitgebreid.

Met z’n tweeën

Chauffeurs rijden samen met een DHV-er, een DierenHulpVerlener. Zij passen indien nodig EHBO voor dieren toe en vervoeren het dier naar de dierenarts of naar gespecialiseerde opvangcentra. Geen dag en geen dier is hetzelfde. Naast enthousiasme dat niet mag ontbreken, is het erg belangrijk om doorzettings- en relativeringsvermogen te hebben, plus de acceptatie dat dierenleed niet in alle gevallen kan worden voorkomen en/of opgelost. Er wordt gewerkt volgens een rooster. Vrijwilligers moeten bereid zijn EHBO-D en andere aangeboden trainingen te volgen.

Meerdere vrijwilligersfuncties Dierenambulance

Naast chauffeurs kan stichting Dierenambulance hulp gebruiken van DHV-ers, meldkamermedewerkers, een administratief medewerker en, zeker niet onbelangrijk, een secretaris. Bij een aantal functies worden naast de dagdiensten ook avond- en nachtdiensten gedraaid. Voor alle functies geldt dat wie zich aanmeldt, grote affiniteit heeft met dieren en zich moet kunnen verplaatsen in de situatie van anderen.

Meer informatie

Voor aanmeldingen of vragen kun je bellen met Brenda Plette: 06-50437002 of mailen naar [email protected]. De verschillende vacatures kun je ook terugvinden in de vacaturebank van het Servicepunt Vrijwilligers Nunspeet: www.vrijwilligerswerknunspeet.nl.

Servicepunt Vrijwilligers Nunspeet

Het SVN is telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 0341-442020. Op dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend is het servicepunt in Veluvine bemand voor  vragen en/of inschrijvingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen