Rabobank Noord-Veluwe is voor de komende drie jaar weer hoofdsponsor Ronde van Nunspeet

Foto:

Rabobank Noord-Veluwe heeft het aflopende sponsorcontract met de Ronde van Nunspeet met drie jaar verlengd.

48e editie

Tijdens de 48e editie op woensdag 21 augustus is de Rabobank als hoofdsponsor van het criterium weer prominent te zien met een grote start & finish boog op de Markt in Nunspeet, spandoeken en auto’s in de reclamekaravaan waaruit gadgets worden uitgedeeld. Ook de rondemiss is ‘Miss Rabobank’. Gerald van de Put (Rabobank) ondertekende het contract, in het bijzijn van Henk Vis en Henry van Olst namens de organisatie van de wielerkoers.

Rabobank: ‘Aandacht voor jongeren’

,,Een thema bij ons is jongeren langere tijd aan ons binden. Rabobank staat ook voor sport en vitaliteit. Voor ons redenen om het aflopende contract als hoofsponsor weer met drie jaar te verlengen’’, vertelt Gerald van de Put, financieel adviseur en voorzitter van het marktteam Nunspeet van de Rabobank. In het marktteam zitten de gezichten uit Nunspeet die die vanuit Rabobank contact hebben met de klant. Daarnaast zoeken en vinden zij de verbinding met lokale ondernemers. Van de Put, die vorig jaar het startschot gaf, is ook betrokken wielerfanaat.

Al sinds 1996

De regionale vestigingen van Rabobank begonnen al in 1996 met het Rabobank Wielerplan als hoofdsponsor van het Veluwse wielrennen. Henry van Olst is blij dat de relatie wordt voortgezet. ,,We hebben in Nunspeet een succesvolle en bruisende wielerronde. Dat kan alleen doordat bedrijven ons steunen om het evenement te organiseren, maar ook de Hospitality: een uitgebreide viptent, waar sponsoren op een prominente plek op de Markt de ronde kunnen volgen op een groot tv-scherm en relaties mee kunnen nemen voor een bijzondere avond. Er zijn maar weinig rondes die je zo in het centrum kunt organiseren. Voor zo’n fantastische beleving, catering, veiligheid en verlichting is budget nodig’’, aldus Van Olst.

Nieuw onderdeel de Rabo-Rush

De organisatie wil de wielerronde elk jaar wat uitbreiden. Henk Vis namens Stichting Wielerevenementen De IJsselstreek: ,,Vorig jaar is een ander parcours goed aangeslagen. Dit jaar is nieuw een gecombineerde sprint- en afvalkoers. Daar verwachten we veel van.’’ De Ronde van Nunspeet voor eliterenners zonder contract (met lokale favorieten Arjan Hofman, Maarten Vierhout en oud-Elspeter Jasper Schouten) en beloften bestaat nu uit twee wedstrijden. De eerste koers is 60 kilometer en de eerste 20 renners in de eindstand gaan de Rabo-Rush rijden. Voor beide koersen zijn punten te verdienen en de eindrankschikking van het Bert Franken Veluweklassement (criteriums Ermelo, Ugchelen, Elspeet en Nunspeet) wordt pas ná de Rabo Rush opgemaakt.’’

Drukke dag voor Nunspeetse centrum

De Ronde van Nunspeet trekt altijd veel bezoekers, mede doordat Nunspeet veel fietsliefhebbers heeft. Van Olst: ,,Het is een heel gezellige avond in het dorp en een sportieve uitdaging voor de sporters. ’s Middags is er vanaf 14.00 uur reuring op de markt met een gratis springkussen voor de kinderen.’’ Om 18.00 uur is de Intertoys Dikke Banden wedstrijd voor kinderen van 5-10 jaar, om 18.30 uur gevolgd door de Intertoys Dikke Banden wedstrijden voor 11-17 jaar. Het Kampioenschap van Nunspeet, gesponsord door de gemeente, voor 17+ start om 19.00 uur. Het hoofdprogramma, vanaf 19.30 uur, bestaat uit de Ronde van Nunspeet over 60 kilometer (40 ronden), gevolgd door de Rabo-Rush om 21.00 uur.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen