De wethouder gaat dit jaar wederom naar Lowlands

Foto: Pixabay

Er zijn veel dorpsgenoten op Lowlands te vinden dit weekend. Ook mijn vrienden zijn weer van de partij en voor mij gaat het de tiende of elfde keer op het evenemententerrein zijn. Sinds mijn 18e levensjaar probeer ik elk jaar te gaan. Een enkele keer heb ik moeten overslaan in verband met examens of vakantie, maar steevast staat Lowlands in mijn agenda. Wat ik daar te zoeken heb? Het was een vraag van mijn moeder toen ik voor het eerst naar het festival ging.

Lowlands

Lowlands is in tegenstelling tot andere festivals een soort speeltuin voor kinderen én volwassenen. Er zijn schommels en hangmatten bijvoorbeeld. Ook is er een bioscoop en een theater. En zowel het camping- als het festivalterrein zijn versierd met kunst. Soms lijkt het nergens op, de ene keer moet ik er hard om lachen en de andere keer zet het mij aan het denken. Over smaak valt overigens niet te twisten, want er is overal wel wat te zien en op aan te merken.

Gevarieerd aanbod

Naast cabaretvoorstellingen en een sauna is er ook volop ruimte voor muziek en dans. Meestal niet de allergrootste namen, soms juist bands en groepen die nog in de kinderschoenen staan en daardoor is er voor ieder wat wils. En hoewel ik graag naar muziek luister, laat ik sommige optredens voor wat ze zijn. Het is juist de kunst van Lowlands dat er door de verscheidenheid altijd wel wat te beleven valt. En daar genieten een kleine 60.000 bezoekers een heel weekend van.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen