Weekend in Hulshorst teken van evenementen

Foto: Silver Spoon/Wikimedia

De Wiekenloop is met bos, weilanden en bebouwde kom een afwisselende run voor jong en oud. Om 18.30 starten de jongste lopers. Het belooft een mooie zomeravond te worden.

Loopwedstrijd

De 500 meter start om 18.30 uur vanaf dorpshuis de Wieken. De allerjongsten mogen onder begeleiding van hun ouders de ronde lopen, deelnemers van 5 tot en met 8 jaar lopen zelfstandig. 10 minuten later start de 1 kilometerwedstrijd voor de jeugd van 9 tot en met 12 jaar. Om 19.30 starten de 5 en 10 kilometerruns. Deze zijn onderverdeeld in een dames- en herenwedstrijd. Ook hier zal de start en finish bij de Wieken zijn.

Kaartje leggen en darten

Vrijdag is een gezellige dag voor de Wiekdagen. Overdag is het Klaverjastoernooi van 10.00 uur – 16.00 uur. Er kan nog voor €5 worden ingeschreven tot woensdag 21/8 18.00 uur. ’s Avonds vindt het koppeldarttoernooi plaats. Inschrijven hiervoor kan ook nog steeds en kost je als koppel een tientje.

International U14 Voetbaltoernooi

Ook vindt dit weekend weer het jaarlijkse internationale voetbaltoernooi voor jongens onder de 14 plaats. Het is voor de 9e keer. Tien jeugdteams van Europese topclubs strijden gedurende twee dagen in twee poules van vijf. Vrijdag en zaterdag vinden de wedstrijden plaats op het terrein van vv Hulshorst. Na een jaar zonder Duitse deelnemers, heeft de organisatie dit jaar 1.FC Köln en FC St. Pauli weten te strikken. Ook PEC Zwolle, Vitesse, Odense BK,FC Utrecht en AZ  zullen een team afvaardigen. Ook de regionale toppers van JO14 zullen aanwezig zijn. Van vv Hulshorst, vv Nunspeet, vv Elspeet, DSV ’61, Elburger SC, VVOG, vv Hierden en sv ’t Harde zijn spelers geselecteerd voor een regioteam.

Afsluiter

Nieuw dit jaar is de Wiekmarkt op zaterdag. Normaal gesproken was deze op vrijdag. Het wordt een drukke markt, op basis van de voorinschrijvingen. De kramen zijn volgeboekt en de aanmeldingen voor kleedjes-, kofferbak- en rommelmarkt lopen ook richting vol. Wil je ook nog spullen verkopen, dan moet je je dus nog wel aanmelden. Vanaf 17.00 uur wordt het weekend afgesloten met een muziekfeest met zangeres Annemarie van den Berg

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen