Een frisse start is de titel van de column van Mark van de Bunte deze week

Foto: ©NNN

Na de vakantie is het fijn weer aan de slag te zijn op het gemeentehuis. Met deelname aan de Ronde van Nunspeet en de Wiekenloop in Hulshorst proberen wij weer fris voor de dag te komen.

Dat is nog niet alles

En aanstaande maandag start de Zwem4daagse in ons sport- en recreatiecentrum De Brake. Zij vieren een vijfjarig lustrum en hopelijk levert het veel deelnemers op. Duikt u vijf avonden (minimaal vier) met ons mee? Uit eigen ervaring is het nemen van een frisse duik altijd een goed idee.

Gezonde kantine

Na de Zwem4daagse op maandag staat er nog iets leuks op het programma. Wij gaan namelijk een certificaat uitreiken aan een gezonde kantine. De gemeente Nunspeet wil graag een gezonde leefomgeving creëren voor iedereen. Naast het aanbieden van allerlei sport- en spelactiviteiten hoort gezond eten en drinken daar ook bij. Het is bijvoorbeeld belangrijk voldoende water te drinken. En daarom is het goed als er een gevarieerd aanbod aan eten en drinken te verkrijgen is.

Meer gezond aanbod

Vandaar dat wij proberen op openbare gelegenheden zoals (sport)kantines ook een gezond aanbod te bewerkstelligen. We willen gezond kiezen makkelijker maken. Het gezonde aanbod vervangt deels het bestaande aanbod en in de praktijk blijkt het een omzetgroei voor de betreffende kantine op te leveren. Zoals u wellicht weet is voldoende bewegen belangrijk voor een goede gezondheid. En met een gezond alternatief aan eten en drinken snijdt het mes aan twee kanten. Een win-win situatie dus.

Reacties

0