Word OV-ambassadeur! is de nieuwe vrijwlligersvacature bij Servicepunt Vrijwilligers Nunspeet

Foto: Pixabay

Met een team van ongeveer 30 vrijwillige OV-ambassadeurs (60+) worden in de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel het hele jaar door verschillende activiteiten voor senioren georganiseerd over reizen met het openbaar vervoer.

Word OV-ambassadeur

OV-ambassadeurs geven uitleg aan ouderen tijdens een informatiebijeenkomst of inloopspreekuur. In wisselende teamsamenstelling van 2 personen presenteert u of beantwoordt u vragen over de OV-chipkaart, abonnementen en tarieven, reisplanners en vervoersmogelijkheden per regio. OV-ambassadeurs maken ook proefreizen met senioren in klein groepsverband. Zo krijgen ouderen het vertrouwen om zelfstandig met de bus of trein te gaan reizen.

Niet alleen

Als OV-ambassadeur krijgt u natuurlijk ondersteuning en begeleiding. YMCA, de provincies en de regionale vervoerders verzorgen de planning, de communicatie en zorgen er voor dat u goed op de hoogte blijft van relevante ontwikkelingen. We organiseren ook terugkomdagen waarin alle OV-ambassadeurs hun kennis en ervaringen kunnen delen. U kunt zelf aangeven hoeveel tijd u wilt besteden als OV-ambassadeur. Als richtlijn geldt een minimum tijdsbesteding van 2 dagdelen per maand. OV-ambassadeur is een vrijwilligersfunctie voor mensen vanaf 60 jaar. Onze onkostenvergoeding dekt onder andere uw reis- en telefoonkosten bij activiteiten. Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem dan contact op via [email protected] of stel uw vraag via telefoonnummer 038 – 45 40 130. We staan u graag te woord.

Servicepunt Vrijwilligers Nunspeet

Op zoek naar ander vrijwilligerswerk? Ga naar de website van het Servicepunt Vrijwilligers Nunspeet, of kom langs in Veluvine op dinsdag-, woensdag- of donderdagochtend.

 

'

Reacties

article
15168
Word OV-ambassadeur!
Met een team van ongeveer 30 vrijwillige OV-ambassadeurs (60+) worden in de provincies Flevoland, Gelderland
https://nunspeet.nieuws.nl/nieuws/15168/word-ov-ambassadeur-is-de-nieuwe-vrijwlligersvacature-bij-servicepunt-vrijwilligers-nunspeet/
2019-08-23T10:15:06+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/245/2019/08/23101352/tea-party-1335722.jpg
Nieuws