Watersport hoort onlosmakelijk bij de gemeente Nunspeet

Foto: Pixabay

Wethouder Mark van de Bunte – Of het gaat over zwemmen in de Zandenplas of windsurfen op het Veluwemeer, we hebben in onze gemeente genoeg mogelijkheden voor watersport.

Stilstaan

Voor mijzelf heb ik er eigenlijk nooit goed bij stil gestaan. Vroeger toen ik nog met mijn ouders aan het Larikserf woonde heb ik menig bezoeker de weg naar Sport- en Recreatiecentrum De Brake gewezen. Later toen wij verhuisden naar de Molenweg waren wij voor veel toeristen de wegwijs naar de campings aan het Veluwemeer.

Toeristische aantrekker

Naast eigen inwoners hebben veel mensen dus plezier op het gebied van water. Vandaar dat een zwembad ook een voorziening is welke wij in de gemeente Nunspeet graag op orde hebben. Bij goed en bij slecht weer kunnen daar inwoners en bezoekers terecht voor sport, vermaak en vertier. Een buitenbad is niet aan de orde omdat wij beschikken over de Zandenplas als uitstekende recreatieplas en uitvalsbasis voor buitenplezier. En ook het Veluwemeer is in trek bij menig water(sport)liefhebber.

Water, bos, hei en zandvlakte

Mijn broers hebben bijvoorbeeld een blauwe maandag geprobeerd te windsurfen. Op de fiets naar het Veluwemeer en daar probeerden zij op de plank te blijven staan. Met wisselend succes overigens en daarom heb ik mij er (nog) niet aan gewaagd. Het bracht mij wel op het idee meer te doen met de unieke omgeving waarin wij wonen. Want naast lopend of op de fiets genieten van de bossen, heide en zandvlakten hebben wij ook water. En ook op het water is het sportief genieten in onze gemeente.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen