Eindelijk gaat de uitgebreide Kringloopwinkel de Cirkel open

Foto: Kringloopwinkel

Na 38 jaar en met bijna 60 medewerkers wilde de Cirkel begin september de nieuwe hal openstellen voor publiek. Door een ingediend bezwaar van een omwonende, moest dit moment echter worden uitgesteld.

Te weinig ruimte

Volgens het bezwaarschrift zou er te weinig parkeergelegenheid zijn. Alle tijd een effort die het team van vrijwilligers in de uitbreiding had gestopt werd tijdelijk on hold gezet. Na onderzoek en toetsing van het bezwaarschrift, kon het bezwaar worden afgewezen. Er is voldoende parkeergelegenheid rondom het pand van de Cirkel op de Nijverheidsweg 101b.

Eindelijk uitbreiding

De kringloopwinkel is na bijna 40 jaar een begrip in de regio geworden. Om aan de vraag te kunnen blijven voldoen, kon er eigenlijk alleen nog maar een vergroting van het winkeloppervlak plaatsvinden. Hierdoor kan het aanbod groter worden. In de nieuwe hal is er op een vloer van 500 m² meer dan voldoende ruimte voor tweedehands spullen die nog een ronde mee kunnen.

Vrijwilligers

Het aantal vrijwilligers bij Kringloopwinkel de Cirkel is erg groot. Bijna 60 medewerkers staan als een team bezoekers te woord en zorgen voor het reilen en zeilen in de Cirkel. Omdat er meer winkeloppervlakte bijkomt, kan de organisatie ook op het gebied van vrijwilligers worden uitgebreid. Heb je tijd en zin om eens een paar uur in de week mee te helpen? Kringloopcentrum “de Cirkel” Nijverheidsweg 101b 8071 DD Nunspeet 0341-258100 [email protected]

Reacties