103 aanmeldingen na opening inschrijfmoment op 1 januari 12.00 uur

Foto: Pixabay

Dat de Nunspeetse Keiler steeds populairder wordt, blijkt ook dit jaar. 103 teams hebben zich aangemeld en de reservelijst puilt uit.

Dit jaar weer uitgebreider

De strijd om de Nunspeetse Keiler gaat dit jaar op 6 juni losbarsten. De teams hebben vanaf donderdag 2 januari nog 155 dagen om zich voor te bereiden. Ook dit jaar hebben weer tientallen teams zich om klokslag 12.00 uur op 1 januari ingeschreven. Normaal zijn er 5 klassen. De wedstrijdklasse, en dan voor de dames en heren de sport- en de recreatieklasse. Voor het eerst is er ook de jeugdkeiler. Er is een jongensklassement en een meisjesklassement. De jonge sporters gaan een dag voor de Nunspeetse Keiler aan de bak.

Sportwedstrijd pur sang

De Nunspeetse Keiler is een sportwedstrijd waarbij er meer komt kijken dan conditioneel in vorm zijn. Fietsen, lopen en opdrachten uitvoeren. De opdrachten variëren van slim zijn, sterk zijn, conditioneel in vorm zijn of een combinatie van meerdere behendigheidsonderdelen. De wedstrijd is opgedeeld in vier lussen en 15 proeven. De lengte van een lus is gekoppeld aan de klasse. De jeugd, van 11,5 tot 16 jaar oud, loopt 2 korte lussen, fietst 1 lus en doet 9 proeven op de Markt.

Reacties

Cookieinstellingen