Tour de Nunspeet is de titel van de blog van wethouder van de Bunte van deze week

Foto: Pixabay

Afgelopen week ben ik op bezoek geweest bij NTC Leogang. Dankzij enthousiaste vrijwilligers draait de tafeltennisvereniging goed en met name het scholierentoernooi is lovenswaardig. Ook heeft Leogang een internationale sponsor door continu goed contact met elkaar te onderhouden. Daar kunnen wij als gemeente Nunspeet van leren. Wij moeten ook zorgen voor goede verbindingen, bijvoorbeeld met de provincie Gelderland. Als gemeente én als regio moeten wij continu op de radar blijven van de provincie. Ook omdat de ramen van het provinciehuis uitkijken op Arnhem en Nijmegen.

Zichtbaarheid in provincie

Een mooi voorbeeld van goede zichtbaarheid in de provincie is onze buurgemeente Apeldoorn. De provincie heeft bijvoorbeeld bijgedragen om de Giro d’Italia in 2016 naar Gelderland te halen. Het is dus aan ons om in het provinciehuis de regio voor het voetlicht te brengen, want de Giro d’ Italia kwam niet in de buurt van de Veluwe. Naast de start in Apeldoorn gingen de etappes in Gelderland van Arnhem naar Nijmegen en van Nijmegen naar Arnhem, terwijl de Veluwe toch bij uitstek een prachtige plek is om te fietsen in de natuur.

Zelfstandig

Gelukkig weten wij ons in de gemeente Nunspeet zelfstandig goed te redden, maar dat is tegelijk ook ons manco. Want wij kloppen niet aan in Arnhem, omdat we alles graag zelf willen én kunnen regelen. Een goede mentaliteit, maar misschien wel dé reden waarom samenwerking tussen gemeentes op de Veluwe een uitdaging is. En door als bestuurders te blijven denken binnen eigen grenzen lopen we tegen beperkingen aan. Dus we moeten over grenzen heen kijken en ons als gemeente én als regio beter op de kaart zetten in het provinciehuis (en ook daarbuiten).

De provincie en Nunspeet

En daarom gaan wij met de provincie in gesprek over de nieuwbouw van het zwembad met sport- en turnhal. We hebben een afspraak staan in Arnhem, omdat het sport- en recreatiecomplex op De Wiltsangh straks geen grenzen kent. Het is een voorziening voor onze inwoners, onze toeristische gasten en ook voor onze buren uit de regio. Daarnaast komen straks op het sportpark velerlei fietsroutes samen. En misschien is een fietsetappe over de Veluwe of een Tour de Nunspeet wel de sleutel om oog te blijven houden voor elkaar.

 

Reacties