Wereldtitel Cyclocross aan neus van worst voorbij

Foto: Still NOS

Op een niet-spannende cyclocross track wisten de dames Worst, Alvarado en Brand er toch een spannende race van te maken. Met de Nunspeetse als smaakmaker in de strijd om de wereldtitel.

Spannende laatste ronde

TeamNL heeft flink uitgepakt op het WK Cyclocross in Dübendorf. In Zwitserland zette het eerder genoemde trio de wedstrijd naar hun hand. Met z’n drieën reden ze al snel in de wedstrijd naar de koppositie. Het was stuivertje wisselen om de eerste plek. Tot en met de 4e ronde was het een beetje aftasten en elkaar ondersteunen.

Worst geklopt in sprint

In de laatste ronde was het over met de teamspirit. Alle drie de dames gingen nu serieus voor de winst en dit zorgde voor een zinderend slot van de strijd om de wereldtitel. Na de laatste bocht reed Worst als eerste van de drie richting de finishlijn en zette als eerste de sprint in. Een onderdeel van de sport waar Annemarie Worst normaal gesproken de beste van de twee is. 9 van de 10 sprints wint de Nunspeetse. Alvarado rook haar kans enkele tientallen meters voor de meet en wist Worst voorbij te rijden in de laatste meters van het parcours.

Diep teleurgesteld na mislopen wereldtitel

Zo’n 25 minuten na de race stond Annemarie Worst voor de camera van de NOS. Tegen de verslaggever zegt ze: “Ik wil gewoon winnen, daar kom je voor en het ging gewoon supergoed. Daar kom je niet voor, een tweede plek.” Tegelijkertijd komt ook de sportvrouw in Worst weer naar boven: “Gelukkig komen er nog heel veel jaren en volgend jaar is er weer een kans op de wereldtitel.”wereldtitel 

Lees ook

Supportersvereniging Annemarie Worst ondersteunt de Nunspeetse waar ze kunnen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen