Bloedafnamedagen van Sanquin kan best wat hulp gebruiken

Foto: User:MartinD, edited by Mattes

De Sanquin Bloedbank zoekt een aantal gastvrije vrijwilligers. In 2020 staat de bus van de Mobiele Afname Locatie (MAL) van Sanquin Bloedbank negen keer voor de bloedafnamedagen op het terrein van het Rode Kruis. Mensen die zich hebben aangemeld als bloeddonor, krijgen een oproep.

Ondersteuning bloedafnamedagen

Nadat zij bloed hebben gegeven, is er gelegenheid om in het naastgelegen gebouw van het Rode Kruis wat te drinken. Daarvoor is de hulp nodig van een aantal vrijwilligers. De vrijwilligers zorgen ervoor dat de donor zich welkom voelt en schenken koffie en thee. Daarnaast heeft de gastvrouw/heer een rol in het signaleren als er een donor is die zich niet helemaal lekker voelt of onwel wordt. Er is altijd iemand van het team van Sanquin aanwezig, zodat zij geroepen kunnen worden. Het hebben van een EHBO-diploma is niet nodig. Tot slot zorgen de vrijwilligers ervoor dat het gebouw op tijd open is voor de chauffeur, en dat er wordt afgesloten. Dit gaat in overleg met het Rode Kruis.

Welke dagen?

De bus staat er op 20 februari, 19 maart, 23 april, 4 juni, 2 juli, 30 juli, 10 september, 8 oktober en 19 november en is dan geopend van 12.30 – 21.00 uur. Vrijwilligers kunnen aangeven of zij een of twee dagdelen komen helpen. Helemaal fijn zou het zijn, als er een vast team van vrijwilligers ontstaat. Een keer per jaar is er een gezellige vrijwilligersbijeenkomst. Eventueel gemaakte reiskosten worden vergoed.

Voor meer informatie of aanmelden kan contact worden opgenomen met Tanya Rodijk via e-mail [email protected] of 06-53162368.

Servicepunt Vrijwilligers Nunspeet

Op zoek naar ander vrijwilligerswerk? Kijk eens in de vacaturebank van het Servicepunt Vrijwilligers Nunspeet www.vrijwilligerswerknunspeet.nl, of kom op maandag, dinsdag of woensdagochtend langs in Veluvine.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen