Lokaal manifest ‘Waardig ouder worden’ vanmiddag ondertekend

Foto: Pexels

Op vrijdag 14 februari 2020 organiseerde de gemeente Nunspeet in de raadzaal in het gemeentehuis een ondertekenmoment van het lokaal manifest waardig ouder worden.

Feestelijk moment

De organisaties die ondertekenen – en geïnteresseerde inwoners van de gemeente – waren vanaf 15.00 uur welkom in de raadzaal van het gemeentehuis van Nunspeet. Om 15.15 uur vond de opening plaats door wethouder Gert van den Berg. Landelijke bekendheid Tommie Niessen van Tommie in de zorg® schetste vervolgens zijn beleving van waardig ouder worden. Tommie is verpleegkundige, vlogger, schrijver en spreker. Zijn Facebook-pagina heeft meer dan 73000 volgers. Om 16.00 uur werd het manifest ondertekend. Daarna was nog een informele setting om met elkaar te borrelen en te netwerken.

Lokaal manifest Waardig ouder worden.

Het moment is voor alle organisaties binnen de gemeente Nunspeet die het lokaal manifest ‘Waardig ouder worden’ ondersteunen. In overleg met de Samenwerkende Bonden voor Ouderen Nunspeet (SBON) heeft de gemeente Nunspeet het lokaal manifest opgesteld in navolging van het landelijk manifest dat is ondertekend in 2017.

Meerdere organisaties

Organisaties waren uitgenodigd het lokaal manifest te ondertekenen. Daarmee laten zij weten ouderen te waarderen en te respecteren. Ze onderschrijven dat waardig ouder worden leeft binnen de gemeente Nunspeet en dat ze geloven in een samenleving waarin ouderen zich gezien en gewaardeerd voelen. Het doel van de gemeente Nunspeet is om initiatieven en samenwerkingsverbanden te stimuleren met betrekking tot de thema’s: ‘ontmoeting’, ‘langer thuis blijven wonen’ en ‘dementie’. De ondertekening is daarmee ook niet vrijblijvend. Met de ondertekening geven de organisaties aan dat zij deelnemen aan jaarlijkse sessies over deze thema’s. De gemeente Nunspeet wil ook door toekomstige campagnes blijvend aandacht vragen voor de oudere inwoners van de gemeente Nunspeet.

 

Reacties