Innovatiehuis is bedoeld om de regio verder te laten groeien

Foto: De Diamant van Midden-Nederland

Voornamelijk in de maakindustrie heeft de Noord-Veluwe veel te bieden. Van kleine innovaties tot grote projecten. We kunnen het op de Noord-Veluwe samen met elkaar maken.

Zelf op zoek

Neem bijvoorbeeld ‘Stage in je Regio’: MBO-, HBO- en WO-studenten kunnen in onze regio kiezen uit waanzinnig mooie stageplekken bij toonaangevende bedrijven. Maar eerlijk is eerlijk: wij verkopen onszelf niet. Toen ik als student op Windesheim zat, dacht ik ook dat men voor de grote bedrijven naar de Randstad moest. Uiteindelijk ben ik via een stage bij de (lokale) bank terecht gekomen. En mijn tweede stage en afstudeeropdracht deed ik bij een logistiek bedrijf in de regio. Bij beide stages heb ik een prachtige tijd gehad en waarschijnlijk meer geleerd dan een stageplek in de grote stad.

Kans groter

In ieder geval is de kans op een baan in je regio groter. Want wie op de Veluwe goed doet, goed ontmoet. En het is voor onze bedrijven heel belangrijk om goede doorstroming te hebben. Vandaar dat onder andere de Techniekverbinder jongeren enthousiasmeert voor praktische vakken. En de Veluwse Innovatieprijs zet successen en (technologische) innovaties verder op de kaart.

Innovatiehuis

En misschien heeft u nog nooit van het Innovatiehuis gehoord, maar in het Innovatiehuis werken ondernemers, onderwijs en overheid samen om de bedrijvigheid op de Noord-Veluwe voor het voetlicht te brengen. Het Innovatiehuis is een prachtig instrument waar menig regio jaloers op is. Het is namelijk ‘hands-on’, met een praktische instelling en een Veluwse aanpakkersmentaliteit. En ik hoor het ons in de politiek vaak zeggen: ‘Aan de slag!’. Waarop wij weer met onderzoeken en een boekwerk over samenwerking komen. Is het omdat men elkaar niet vertrouwt en niet over grenzen durft heen te stappen? Want waar wij stilstaan, gaan anderen verder. Dus de tijd is aangebroken om ook als overheid een innovatieve bril op te zetten voor een verdere groei van onze regio.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen