“Huurwoningen in kernen aan eigen inwoners,” vindt de ChristenUnie Nunspeet

Foto: Pixabay

De ChristenUnie wil dat inwoners van Elspeet, Hulshorst en Vierhouten voorrang krijgen bij het toewijzen van sociale huurwoningen in hun eigen woonkern. Verder wil de partij dat grote woningen bij voorrang aan gezinnen met kinderen worden toegewezen.

Huurwoningen voor eigen inwoners

Dat bleek tijdens de gemeenteraadsvergadering op donderdag 20 februari. De ChristenUnie diende met het CDA twee moties in om deze doelen te bereiken. VVD en PvdA/GroenLinks steunden de moties. Beide moties werden verworpen, omdat Gemeentebelang en SGP tegen stemden. De wethouder zegde wel toe hierover afspraken te maken met Omnia Wonen. Omnia Wonen heeft in de kernen Elspeet, Hulshorst en Vierhouten maar een beperkte voorraad sociale huurwoningen. De ChristenUnie wil dat deze zoveel als mogelijk beschikbaar moeten blijven voor eigen inwoners.

Partijen tegen

Gemeentebelang en SGP stemden tegen de moties. Evert Leusink: ‘Er was nu helaas geen raadsmeerderheid voor een aanpassing van de Huisvestingsverordening, omdat Gemeentebelang en SGP ons voorstel niet steunden. Daarmee worden de inwoners van Elspeet, Hulshorst en Vierhouten en de gezinnen met kinderen op achterstand gezet bij de toewijzing van woningen. Dat is erg jammer.’ De ChristenUnie houdt de vinger aan de pols inzake de toezegging van de wethouder om afspraken te maken met Omnia Wonen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen