Sluiting zwembad Philadelphia moet college laten meedenken over oplossingen

Foto: Pixabay

De ChristenUnie Nunspeet wil dat het college meedenkt over het behoud van een zwemfaciliteit voor mensen met een beperking in de gemeente Nunspeet. Dat blijkt uit schriftelijke vragen van raadslid Jennifer Elskamp.

Zwemmen zonder prikkels

“Vanaf afgelopen zaterdag is er op social media aandacht gevraagd voor de sluiting van het therapiebad bij Philadelphia in Vierhouten. We hebben de berichtgeving met veel interesse gevolgd. Ondertussen is het bericht meer dan tweeduizend keer gedeeld. Het onderwerp gaat ons aan het hart. Voor mensen met een beperking is het heel belangrijk om in een veilige omgeving te kunnen bewegen. Voor veel van die mensen (denk aan mensen met epilepsie) is een zwembad de meest veilige omgeving, ” zegt Elskamp.

Niet de eerste sluiting

Aangezien vorig jaar het bad van ’s Heerenloo gesloten werd, was Vierhouten voor sommigen het enige alternatief in de omgeving om te kunnen zwemmen. Ook leerlingen van de Wingerd maken gebruik van deze faciliteit. De fractie van de ChistenUnie rekent erop dat het college in gesprek wil gaan met de betrokken partijen en wil meedenken over oplossingen om deze faciliteit te behouden.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen