Blog van wethouder van de Bunte gaat deze week over Lelystad Airport

Foto: Google Street View

De wekelijkse blog van wethouder van de Bunte op www.nunspeet.nl De mogelijke vakantievluchten op Lelystad Airport zijn vaak onderwerp van gesprek. Voor- en tegenstanders kruisen regelmatig de degens en ook de media laten zich niet onbetuigd. Het scherpt de discussie en er is een maatschappelijke rol om elkaar goed te informeren. Want u heeft als inwoner recht op het eerlijke verhaal en moet daar ook op kunnen vertrouwen.

Graag samenwerken voor economische kansen

De gemeente Nunspeet wil graag samenwerken om de economische kansen omtrent de luchthaven in kaart te brengen. Daarom hebben wij met vijf gemeenten uit de regio een werkbezoek gebracht aan Eindhoven Airport, vanwege de vergelijkbaarheid tussen Eindhoven Airport en Lelystad Airport. Als Lelystad daadwerkelijk de vliegbewegingen gaat realiseren, zal het namelijk net iets meer passagiers gaan verwerken dan Eindhoven. We spreken dan over het uiteindelijke scenario van ruim 6 miljoen reizigers en het maximale aantal van 45.000 vliegbewegingen per jaar. Lelystad Airport zal daar eerst in de loop der jaren gefaseerd naar toe moeten groeien. En daar ligt directe en indirecte werkgelegenheid voor de regio met onder andere beveiligers, catering en de nodige bedrijvigheid in en rond de luchthaven.

Dorpsmarketing

Het andere gedeelte van het programma was de citymarketing van Eindhoven. Zij lieten ons ook de andere kant van de medaille zien. Het vestigingsklimaat voor bedrijven is wellicht interessant, maar wat doet een vliegveld met het woon- en leefklimaat in de regio? Is er daadwerkelijk voor technisch geschoold personeel en zakelijke vluchten wat te halen? Of is Lelystad enkel een opstapplaats voor toeristen?

Over en weer

Kortom, de economische kansen zijn zeker geen eenrichtingsverkeer tussen lusten en lasten. En daarom moeten wij in de beeldvorming en communicatie transparant en open naar elkaar blijven. Het werkbezoek gaf ons als regio een goede indruk van de mogelijkheden en tegelijkertijd gingen wij met een aantal overdenkingen weer naar huis. En bovendien hangt de vraag voor groen licht in Den Haag ook nog altijd in de lucht.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen