Locaties Zorggroep Noordwest-Veluwe gaan in lock down voor best mogelijke verzorging

Foto: pixabay

De woonzorglocaties van Zorggroep Noordwest-Veluwe zijn met ingang van 18 maart vanaf 17.00 uur volledig afgesloten.

Lock down van alle locaties

Het verplegend personeel blijft uiteraard aan het werk en houdt goed de hygiëneregels in acht. De lock down geldt voor familiebezoek, mantelzorg en normale bezoekjes aan bewoners. Deze bezoeken zijn tot nader order niet mogelijk. Het kan zijn dat u mensen kent die wel op bezoek mogen. Dan kan is er een uitzondering gemaakt. Ook vrijwilligers en zakelijke relaties wordt de toegang ontzegd. De nieuwe, aangescherpte maatregelen zijn nodig in de strijd tegen het coronavirus.

Locaties gesloten tot en met 6 april

Eerder deze week besloot de Zorggroep Noordwest-Veluwe al tot een beperkte openstelling van de woonzorgcentra. Helaas komt nu de volgende stap in de situatie rond het coronacrisis. De deuren van alle woonzorglocaties gaan dicht tot en met in ieder geval 6 april. Hiermee brengt de Zorggroep de intensiteit van de contacten op de locaties flink terug. Met de maatregel denkt de Zorggroep Noordwest-Veluwe zich volledig te richten op de zorg aan cliënten. De uitzonderingen die gemaakt kunnen worden, worden individueel bepaald. Je moet hierbij denken aan uitzondering op medische gronden. Bijvoorbeeld bij een bewoner in een terminale fase. Of een ernstig dementerende bewoner die mantelzorg nodig heeft.

Thuiszorg en huishoudelijke verzorging

Ook thuiszorgcliënten wil Zorggroep Noordwest-Veluwe zo goed mogelijk beschermen tegen het risico op besmetting. De groep wil iedere cliënt zorg bieden die verantwoord en noodzakelijk is. Per cliënt zal worden beoordeeld wat dat precies inhoudt. Nieuwe afspraken gaan pas vanaf maandag 23 maart van kracht.

Mensen die thuis huishoudelijke verzorging van de Zorggroep krijgen, zullen vanaf volgende week tot en met in ieder geval 6 april zelf een alternatief moeten zoeken omdat die service voorlopig niet geleverd wordt door de Zorggroep.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen