Brief van burgemeester Van de Weerd

Foto: Nunspeet.nl

Brief van burgemeester Van de Weerd                                (30 maart 2020)

Beste mensen,

Een onwerkelijke situatie. Onze invulling van de dag ziet er anders uit dan normaal. Er is spanning en onzekerheid. We houden – terecht – afstand van elkaar.

Sociale contacten

In de winkelstraat lopen we met een boog om elkaar heen. We blijven zo veel mogelijk thuis. Het sociale contact wordt aanmerkelijk minder of verdwijnt. Dat is goed voor de bestrijding van dat verschrikkelijke virus. Maar het draagt ook bij aan een isolement van ouderen en in het bijzonder alleenstaanden. Heb oog voor elkaar!

Aantal besmettingen

Overigens is het aantal besmetting in onze gemeente licht  toegenomen en bedraagt nu ca. 50. Dit getal geeft het aantal positieve testen weer. De zorgelijke werkelijkheid is dat het aantal besmette mensen in zijn totaliteit hoger zal zijn, want lang niet iedereen die ziek is of in contact is geweest met een besmet persoon wordt meer getest. Een reden te meer om de maatregelen serieus te nemen. En als ik rondkijk dan doen we dat. Complimenten. Zeker ook aan de jongeren.

Beperkende maatregelen

De forse beperkende maatregelen voor de recreatiesector (met name de vakantieparken en campings) roept nogal wat discussie op. Dat begrijp ik. Maar de oproep om zo veel mogelijk thuis te blijven, geldt ook voor de vakantiegasten en toeristen. Nunspeet is een erg gastvrije gemeente. En zal dat ook blijven. Maar voor de komende weken even niet. Laten we ons maximaal inspannen om door het opvolgen van de maatregelen de kans op verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Dus blijf zoveel mogelijk thuis. Dat geldt voor iedereen: jong en oud. Ook bedrijven en ondernemers nemen hun verantwoordelijkheid voor hun personeel en nemen maatregelen, al is dat soms best moeilijk. Dus extra voorzieningen, afstand houden en zo mogelijk thuiswerken.

Kabinetsmaatregelen

Op dinsdagavond  31 maart wordt duidelijk of de kabinetsmaatregelen wijzigen. Op het moment dat ik dit schrijf, weten we nog niet wat de gevolgen hiervan zullen zijn. Maar wat het ook wordt, ik roep iedereen op: volg de maatregelen op, volg de ontwikkelingen, blijf zo veel mogelijk thuis, houd afstand en vooral: zie om naar elkaar. Laten we de aansluiting met elkaar niet verliezen.

Ik wens u allen sterkte, de zieken een spoedig herstel.

En de mensen die verdriet hebben veel kracht.

Uw burgemeester,

Breunis van de Weerd

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen