Boodschappen doen in Nunspeet tijdens de Paasdagen

Foto: Pixabay

In het doorgaans ‘zondagsrustige’ dorp en de overige 3 kernen, Hulshorst, Elspeet en Vierhouten zijn normaliter weinig bedrijven op zondag geopend. Je kunt dan ook geen boodschappen doen.

Boodschappen doen

In Nunspeet gaan op Tweede Paasdag meerdere supermarkten open. Normaal gesproken wordt Tweede Paasdag, als christelijke feestdag, ingedeeld als zondag. In de gemeente Nunspeet is de retailbranche dan gesloten. Winkeliers mogen hun deuren dan wel openen, maar doen dit eigenlijk nooit. Dit jaar kan Nunspeet dus op Tweede Paasdag naar de supermarkt.

Covid-19

Het Covid-19 virus is de oorzaak dat er minder makkelijk boodschappen gedaan kan worden. Winkels mogen een beperkt aantal klanten binnen hebben. Dit aantal is gebaseerd op het winkeloppervlak. Ook in winkels is het boodschappen doen beperkt. Je moet afstand houden en er wordt gevraagd om rekening met elkaar te houden. Rondom de langere weekends draaien supermarkten topomzetten. Om klanten en ondernemers tegemoet te komen, is een spreiding van openingstijden een mogelijke keuze.

Begrip

Vanwege de coronaperikelen is 2020 een gek jaar. #stayhome en #blijfthuis is het advies en de belangrijkste boodschap in het voorjaar van 2020. Iedereen merkt wat van de maatregelen. Je moet afstand houden en je mag alleen naar buiten als het echt niet anders kan. Horeca en plekken waar contact plaats kan vinden zijn gesloten. En werkgevers wordt geacht om hun werknemers zoveel mogelijk thuis te laten werken. De zorg draait aan de patiëntenkant en aan de zorgverlenerskant overuren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen