Grip op je leven biedt, in samenwerking met o.a. Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de gemeente Nunspeet, arbeidsmatige dagbesteding aan kwetsbare mensen

Foto: Grip op je leven

Advertorial – Er zijn (jong-)volwassenen die maar wat graag aan de slag willen en de dag een zinvolle invulling willen geven. Maar ze merken dat het lastig is om een (werk)plek te vinden die bij hen past, omdat ze een zorgvraag of kwetsbaarheid hebben. Vanwege autisme, AD(H)D, angst of bijvoorbeeld een depressie krijgen ze niet zo gemakkelijk een baan.

Grip biedt zinvolle dagbesteding

Stichting Grip op je leven (‘Grip’) helpt deze doelgroep aan een zinvolle dagbesteding. Natuur, dieren, contact en beweging zijn hierbij de belangrijkste pijlers. Deze dragen bij aan ontspanning en nieuwe energie, en helpen deelnemers zich verder te ontwikkelen.

Grip biedt twee vormen van dagbesteding. De eerste omvat werk met paarden en andere dieren, facilitaire klussen en kantoorwerkzaamheden. De tweede variant noemt Grip arbeidsmatige dagbesteding. Hierbij werken deelnemers mee aan klussen in bosbouw en groenonderhoud. Deze klussen doet Grip voor onder andere Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de gemeente Nunspeet.

Tekst gaat verder onder de foto.

dagbesteding

Meedoen in de samenleving

Voor Natuurmonumenten zorgt Grip bijvoorbeeld voor het essenhakhout in natuurgebied Veluwemeerkust. Ook ruimt Grip stormhout voor hen op. In samenwerking met Staatsbosbeheer snoeit Grip takken en kleine bomen bij de rondweg in het Zandenbos, om deze begaanbaar, overzichtelijk en veilig te houden.  Het verwijderen van bosopslag ter bevordering van de natuurontwikkeling in natuurgebied Mosterdveen is een klus die Grip voor de gemeente Nunspeet uitvoert. Door deze klussen ervaren deelnemers van Grip niet alleen een zinvolle dagbesteding; ze doen ook werkervaring op. Dit biedt een kans op het doorstromen naar een opleiding of betaalde baan.

 Het samenwerken van verschillende organisaties met hart voor kwetsbare mensen zorgt ervoor dat meer mensen mee kunnen doen in de samenleving!

Meer over Grip op je leven

Grip op je leven in Nunspeet helpt -door ervaringsleren met dieren en natuur- psychisch kwetsbare kinderen, jongeren en volwassenen uit de regio Noordwest-Veluwe inzicht te krijgen in hoe ze zélf grip op hun leven kunnen krijgen en behouden. Grip biedt zowel groepsbegeleiding als individuele begeleiding. Voor volwassenen is er dagbesteding.

Voor meer informatie kijk op www.stichtinggripopjeleven.nl.
Voor vragen, een vrijblijvend gesprek of oriëntatiebezoek neem je contact met ons op via [email protected] of 0341-434120 (di t/m vr van 09:00-12:00)

Grip op je leven is onderdeel van de Profila Zorggroep.

Meer over de samenwerking met Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer schrijft de komende tijd weblogs over alle groepen mensen met afstand tot de arbeidsmarkt die aan het werk zijn op hun Veluwse terreinen, waaronder de deelnemers van Grip bij de rondweg in het Zandenbos. Nieuwsgierig? Check dan hun blog via https://www.boswachtersblog.nl/veluwe/.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen