Specialistische ondersteuning jeugd bij Zorgplein De Enk

Foto: Pixabay

Sinds april is Judith Arnoldus bij de huisartsen van Zorgplein De Enk gestart als specialistische ondersteuner voor jeugdigen met psychische en psychosociale klachten (SOH-Jeugd). Zij is orthopedagoog en heeft een jarenlange ervaring met het helpen van kinderen en jongeren die hulp nodig hebben. De gemeente Nunspeet ondersteunt deze inzet.

Specialistische ondersteuning

Opvoeden gaat niet altijd zoals ouders graag willen. Kinderen zitten soms niet lekker in hun vel. Ze hebben angsten of andere psychische klachten. Met jongeren gaat het soms niet goed op school. Ze voelen zich ongelukkig of het gaat niet goed in het contact met andere jongeren. Door de coronacrisis worden deze klachten soms erger of ontstaan er klachten. Met deze klachten gaan ouders en jongeren vaak naar de huisarts. Mevrouw Arnoldus kan deze jeugdigen helpen. Vaak kan dat gewoon in de huisartsenpraktijk en hoeft er niet doorverwezen te worden naar een GGZ-instelling. Er zijn geen wachtlijsten en meestal kan men binnen enkele weken bij haar terecht.

Verbinding

Soms moeten het CJG, de school en andere instellingen betrokken worden bij de ondersteuning van kind en gezin. De SOH-jeugd kan daarvoor zorgen. Zo werkt iedereen samen om de juiste ondersteuning te bieden en zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen.

Financiering

De gemeente Nunspeet ondersteunt huisartsenpraktijken financieel met de inzet van de SOH-jeugd. Wethouder van den Berg: “De SOH-jeugd draagt bij aan het bieden van de ondersteuning die het beste past bij de vraag van de jeugdige en het gezin. Het is een belangrijke stap in het veranderen van de jeugdzorg, die sinds 2015 onder de verantwoordelijkheid van de gemeente valt. Jeugdigen krijgen de hulp die zij nodig hebben, dichtbij, snel, licht waar dat kan en zwaar als dat moet! Daarom betaalt de gemeente Nunspeet graag voor de inzet van mevrouw Arnoldus bij de huisartsenpraktijken. Ook aan andere huisartsenpraktijken wil de gemeente deze specialistische ondersteuning aan jeugdigen beschikbaar stellen.”

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen