Groen licht voor veilige en aantrekkelijke stationsomgeving Nunspeet

Foto: Gemeente Nunspeet

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond 28 mei heeft de raad unaniem ingestemd met het realisatiebesluit Stationsomgeving.

Groen licht

De aanleg van de onderdoorgangen bij het spoor aan de Elspeterweg. Dit betekent dat de voorbereidingen voor de daadwerkelijke aanleg van start kunnen. De volgende fase is het voorlopig ontwerp (VO) uitwerken in een definitief ontwerp (DO). Vervolgens wordt het bestemmingsplan aangepast en worden de werkzaamheden aanbesteed. De verwachting is dat de onderdoorgangen begin 2025 gebruiksklaar zijn.

Enthousiaste wethouder

Verantwoordelijk wethouder Marije Storteboom is enthousiast: “We hebben hier met zoveel mensen naar toegewerkt. Er is veel overlegd, getekend, gerekend en onderzoek gedaan en er moet nog heel veel gebeuren. Deze ‘go’ van de gemeenteraad, die nauw betrokken blijft bij de uitwerking, bevestigt een breed gedragen plan voor een veilige en aantrekkelijke stationsomgeving.”

De omvorming kost 36 miljoen

Met het besluit is – los van de vastgoedkosten – een investering gemoeid van 36 miljoen euro. Doordat het realisatiebesluit voor het opheffen van de overweg Elspeterweg voor 1 juni 2020 is genomen draagt het Rijk 8,4 miljoen bij. Daarnaast draagt de provincie Gelderland 2,6 miljoen bij en neemt ProRail 750.000,- voor haar rekening.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Reacties