Comaschopper uit Nunspeet krijgt 4 jaar cel voor poging tot doodslag

Foto: Pixabay

De rechtbank veroordeelt een 43-jarige man uit Nunspeet voor poging doodslag. De comaschopper krijgt een gevangenisstraf van 4 jaar.

Comaschopper

Op 23 december 2019 was de man in zijn woonplaats op stap met het slachtoffer. Op een gegeven moment kregen de man en het slachtoffer onenigheid. De man viel het slachtoffer 2 keer aan en mishandelde hem zeer ernstig. Zo deelde de man 2 kopstoten uit, sloeg het slachtoffer meerdere keren en duwde hem. Op het moment dat het slachtoffer op de grond viel, schopte de man hem hard op het gezicht. Nadat de man het slachtoffer de man bewusteloos achterliet, keerde hij vervolgens terug. Hij vroeg aan omstanders of het slachtoffer al dood was en trapte hem vervolgens nog een keer tegen het hoofd. Het slachtoffer liep ernstige verwondingen op.

Impact

Het incident heeft nog steeds een grote impact op het slachtoffer en zijn gezin. Zij zijn inmiddels ook verhuisd uit Nunspeet. De rechtbank rekent het de man dat hij door zijn handelen gevoelens van onrust en onveiligheid in de samenleving heeft veroorzaakt. De straf die de rechtbank oplegt is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man een schadevergoeding van ruim 5.800 euro aan het slachtoffer betalen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen