Horeca mag anderhalve meter niet laten versloffen

Foto:

Na twee weken van voornamelijk waarschuwen, gaan de burgemeesters in het hele land strenger optreden als klanten in de horeca zich niet aan de coronaregels houden.

Beraad Veiligheidsrisico’s

Dat zei burgemeester Hubert Bruls maandag na afloop van het beraad van de burgemeesters van de 25 Veiligheidsregio’s. “Als stelselmatig niet aan de basisregel – anderhalve meter afstand – wordt gehouden, treden wij als overheid op. Afstand houden is cruciaal om het coronavirus letterlijk van je lijf te houden”, aldus Bruls die voorzitter is van het beraad.

Horeca

Hij benadrukt dat boetes alleen worden uitgedeeld in horecabedrijven waar bijvoorbeeld al een aantal avonden is gewaarschuwd dat mensen te dicht op elkaar staan. Niet alleen de ondernemers, maar ook de klanten die zich fout gedragen, krijgen dan een boete. De uiterste maatregel is sluiting. “We treden niet bij elk wissewasje op, maar we gaan wel consequent zijn.”

Niet alleen excessen

Eerder liet de burgemeester van Nijmegen weten alleen bij excessen te handhaven. “Wij zien dat het voor mensen steeds moeilijker wordt om afstand te bewaren. Wij horen dat vanuit heel het land, van noord tot zuid en van oost naar west. We kunnen zo niet doorgaan. De basisregel mogen wij niet laten versloffen”, stelt Bruls na “twee weken ervaring”. Het bericht ‘Horeca mag anderhalve meter niet laten versloffen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Reacties

Cookieinstellingen