Wethouder Gert van den Berg stopt per augustus met functie

Foto: CU Nunspeet

Gert van den Berg heeft de gemeenteraad van Nunspeet meegedeeld per 1 augustus a.s. te stoppen als wethouder van de gemeente Nunspeet. Per 1 augustus 2020 wordt hij Manager Jeugd GGZ & Wmo bij de Dimence Groep.

Gemeenteraad en collegelid

Namens de ChristenUnie heeft Van den Berg 9 jaar deel uitgemaakt van de Nunspeetse gemeenteraad, en is vervolgens 9 jaar wethouder geweest. Als wethouder hield hij zich met name bezig met de portefeuilles Sociaal, Participatiewet, WMO, Jeugd en Gezin, Volksgezondheid, Welzijn, Kunst en Cultuur en Afvalinzameling. Daarnaast was hij ook voorzitter van de GGD Noord- en Oost Gelderland.

Prachtige uitdaging

Wethouder Gert van den Berg kijkt met veel voldoening terug op 9 jaar wethouderschap;  “Ik voel al enige tijd een sterke motivatie om gerichter met de Jeugdzorg bezig te zijn, om dichter bij de zorg zelf te staan. Er liggen veel kansen voor de Jeugdzorg in relatie tot het totale sociaal domein. In de functie van Manager Jeugd GGZ & Wmo komt dit allemaal bij elkaar. Het is dan ook een prachtige kans die ik niet kan en wil laten lopen. Ik kijk met veel voldoening terug op 9 jaar wethouderschap en dit is voor mij een mooie vervolgstap en een boeiende uitdaging,” aldus wethouder Van den Berg.

Opvolger

De ChristenUnie bedankt van den Berg voor zijn grote inzet voor de lokale gemeenschap. Bestuursvoorzitter Nico Schipper: “Gert ontpopte zich snel als een goede bestuurder, die zich als een vis in het water voelde binnen het sociaal domein. Bedankt, Gert!”
Tijdens zijn wethouderschap kwam Van den Berg voor grote uitdagingen te staan. Ook de politiek-bestuurlijke omgeving veranderde. Hij zat de laatste jaren als wethouder van de ChristenUnie aan tafel met twee wethouders van Gemeentebelang en twee van de SGP. Het is nu aan de ChristenUnie om een opvolger voor Van den Berg voor te dragen. Nico Schipper: “We hebben een paar kandidaten in het vizier, maar geven onze leden ook graag de gelegenheid om mee te denken. Een selectiecommissie gaat gesprekken voeren met beschikbare mannen en vrouwen. Voor ons is belangrijk dat de kandidaat een bruggenbouwer is, die het belang van alle Nunspeters dient. Hij of zij moet in staat zijn om geloof en politiek op een aansprekende manier met elkaar te verbinden en natuurlijk affiniteit hebben met het sociaal domein.”

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen