Woningbouw Elspeterbosweg Vierhouten plannen gemaakt

Foto:

Als het aan het college van B&W ligt, komen er aan de Elspeterbosweg in Vierhouten 9 woningen.

Woningbouw

Er is een plan gemaakt voor de ontwikkeling van het perceel, genoemd Elspeterbosweg 7-9, ten behoeve van 9 woningen, waaronder 7 (starters-)woningen op het westelijke deel van het perceel, een twee-onder-een-kapwoning op het oostelijke deel van het perceel, en een parkeerterrein op het middengebied t.b.v. de 7 (starters-)woningen. Om de realisering van het plan mogelijk te maken is ook besloten om het bestemmingsplan voor dit plan voor te bereiden. Het perceel is eigendom van de gemeente, waardoor de gemeente het plan zelf kan uitvoeren, hoewel het de voorkeur verdient om een CPO-groep de woningbouwplannen te laten realiseren.. Plannen voor dit perceel zijn reeds diverse keren besproken in de raadscommissie Ruimte en Wonen, waarbij tot op heden er nog geen overeenstemming was over plan.

Advies

Het woningbouwplan voor dit perceel is nu verder geoptimaliseerd, zodat er 9 woningen op het perceel kunnen worden gebouwd nadat het bestemmingsplan is vastgesteld (over circa een jaar). Over het plan zal nog advies worden gevraagd aan de raadscommissie Ruimte en Wonen van 30 juni 2020.Daarna zal nog besluitvorming over de grondexploitatie van het project plaatsvinden in een vergadering van de gemeenteraad van 9 juli 2020 aanstaande.

Blij

Verantwoordelijk wethouder Jaap Groothuis is blij met het plan: “Gezien de ligging van Vierhouten is het niet eenvoudig een plan voor woningbouw te realiseren. Daarom ben ik erg blij met dit plan, en zeker ook met de starterswoningen. Deze uitbreiding kan een mooie bijdrage leveren aan het vitaal houden van Vierhouten”, aldus Groothuis.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen