Aangepast plan Landgoed De Grote Bunte deze maand gepresenteerd

Foto: Google Street View

Het college legt eind deze maand een aangepast plan ter advisering voor aan de raadscommissie Ruimte en Wonen met betrekking tot landgoed De Grote Bunte. Mede door de inbreng van de omwonenden tijdens drie informatiebijeenkomsten – georganiseerd door de initiatiefnemer Landgoed De Grote Bunte B.V. – is  het plan aangepast.

Onrust

Het verzoek leidde in januari tot onrust bij de omwonenden. Onder andere vanwege  de bouw van tien woningen met uitritten op de Molenweg en 4 woningen aan de Grote Bunteweg. In het aangepaste plan zijn voor 9 woningen de uitritten teruggebracht naar een gezamenlijke uitweg op de Molenweg en een woning met een eigen uitrit op de Molenweg. Bovendien zijn de tien woningen nabij de Molenweg meer richting het landhuis gesitueerd.

Samenwerking

Daarnaast heeft de gemeente aan de initiatiefnemer grond verkocht voor de bouw van de woningen aan de Grote Bunteweg. In ruil daarvoor is grond teruggekocht om zo de noordkant van de wijk Molenbeek (tegen het tweede retentiegebied aan) mooi af te werken en om van het landgoed een geheel te maken met goed zicht vanaf de Elburgerweg.

Landgoed terug

De initiatiefnemer Landgoed De Grote Bunte B.V. wil het landgoed in oude glorie terugbrengen. Het landhuis en het bijbehorende koetshuis worden gerestaureerd, deels uitgebreid en krijgen een woonvoorziening voor (dementerende) ouderen. Aan de linkerzijde (nabij de Molenweg) en aan de rechterzijde (aan de Grote Bunteweg) komen vrijstaande woningen. De voorzijde van het terrein wordt een openbaar toegankelijk park met wandelpaden. Wethouder Jaap Groothuis: “Het landgoed heeft een grote historische waarde voor Nunspeet. We zijn blij met de plannen van de initiatiefnemer om de gebouwen in oude luister te herstellen en de grote tuin aan de voorzijde toegankelijk te maken voor iedereen.” De raadscommissie Ruimte en Wonen buigt zich op 30 juni over het aangepaste plan.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen