Openstelling binnensport & sportkantines vanaf 1 juli in de weblog van de wethouder

Foto: Pexels

Weblog wethouder van de Bunte – Na de buitensport lijkt de openstelling van de binnensport per 1 juli 2020 ook aanstaande. Omdat nog niet alles bekend is, zijn wij vooralsnog enigszins voorzichtig. Het besluit van het kabinet staat officieel gepland op 24 juni aanstaande. Daarna weten we aan welke voorwaarden de heropening van de binnensport moet voldoen. Enkele vraagtekens waar (nog) een antwoord op moet komen zijn: Wat is het aantal toegestane sporters? Is er onderscheid tussen verschillende binnensporten? En komen er regels omtrent de ventilatie?

Kantines open?

Naast de binnensport kunnen waarschijnlijk ook de sport- en verenigingskantines per 1 juli weer open. Om alvast goed voorbereid aan de slag te gaan adviseren wij iedereen de richtlijnen uit het protocol van Koninklijke Horeca Nederland te volgen. Als gemeente denken wij graag mee met onze verenigingen en trekken we samen op in de coronacrisis. Want veel hangt op de schouders van de tomeloze inzet van vrijwilligers, bestuursleden en enthousiastelingen. En ga er maar aanstaan om looprichtingen, protocollen en hygiënevoorschriften te maken.

Stapje voor stapje

Als gemeente hebben wij veel bezoeken afgelegd, talloze telefoontjes en mailtjes gekregen en we kunnen er eerlijk gezegd geen genoeg van krijgen. Want iedere vraag betekent weer een enthousiasteling die de strijd met corona aangaat. En van een dansschool tot een schietvereniging, iedereen is verantwoord bezig het sporten en bewegen verder open te stellen. Het engelengeduld, de enorme veerkracht en de eindeloze creativiteit verdient veel complimenten. Het uitgangspunt is telkens om stapje voor stapje weer zo normaal mogelijk te kunnen sporten en bewegen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen