Water is deze week het onderwerp van de blog van wethouder van de Bunte

Foto: Pixabay

Afgelopen week hebben we een bezoek gebracht aan een recreatiepark waar ondernemers een watersportbedrijf hebben.

Water

Gezien de hoge temperaturen is watersporten naast een goede beweging ook nog eens heerlijk verkoelend. We waren er in het kader van de afsluiting van de 7-dagen waterchallenge; een week lang alleen water (of thee zonder suiker) drinken. Het is een goede manier om bewustzijn te creëren van alle suikers en zoetstoffen in frisdrank bijvoorbeeld.

Basis

Water is namelijk de basis van een gezonde levensstijl. En uiteraard mag er op z’n tijd een frisdrankje of iets anders in het glas zitten. Het gaat met name om een goede balans en daarvoor is water heel belangrijk. Probeer daarom het drinken van water in te passen in het dagelijks leven. Een glas water bij de koffie of na het sporten eerst een bidon met water en daarna eventueel een sportdrankje

Spelen met water

Spelenderwijs maakten de kinderen als afsluiter van de waterchallenge kennis met surfen op het Veluwemeer. Een dubbele kennismaking met water en ook nog eens een bijzonder leuke sport- en beweegactiviteit. De waterchallenge en het surfen passen mijns inziens perfect in ons lokale sport- en preventieakkoord. Het leggen van leuke koppelingen en goede verbindingen met elkaar helpt ons om zo gezond mogelijk te zijn en te blijven.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

 

Reacties