Nunspeetse samenleving solidair met Voedselhulp tijdens coronacrisis

Foto: Pixabay

Ondanks de coronacrisis bleef Voedselhulp Nunspeet haar cliënten ondersteunen. Dankzij de betrokken Nunspeetse samenleving was er genoeg voedsel om te delen en ontving elk huishouden zijn eigen boodschappenpakket.

Aanpassingen

Sinds de uitbraak van het coronavirus afgelopen maart zaten de medewerkers van de Voedselhulp Nunspeet niet stil. Coördinatoren Coby Mulder en Anja Mulder zorgden er samen met hun vrijwilligers voor dat de Voedselhulp open kon blijven. Hiervoor moesten wel enkele aanpassingen worden gedaan: “Normaal gesproken richten wij hier de winkel in en kiezen mensen zelf hun boodschappen uit, maar tijdens de coronacrisis maken we voor al onze klanten boodschappenpakketten.” Ook werden er minder vrijwilligers ingezet, om het risico op besmetting zo klein mogelijk te houden. “We willen zowel onze cliënten als medewerkers beschermen tegen het coronavirus.”

Voldoende middelen dankzij Nunspeetse samenleving

Hoewel het aantal aanvragen toeneemt, heeft de Voedselhulp genoeg middelen om op te schalen. “De Nunspeetse samenleving stond – en staat – paraat om ons te helpen.” Op dit moment heeft Voedselhulp Nunspeet nog voldoende producten om uit te delen. “We worden elke week weer verrast met verschillende producten”, vertelt Anja. Verschillende winkels, kerken en particulieren brachten op eigen initiatief producten naar de Voedselhulp. “De Nunspeetse samenleving stond paraat om ons door de crisis te helpen, daarin voelen we ons absoluut gezegend.” Ook als het aantal cliënten na verloop van tijd zal gaan groeien, ziet de Voedselhulp Nunspeet verschillende mogelijkheden om de hoeveelheid voedsel dat ze aantrekken op te schroeven.

Hulp voor lagere inkomens

De Voedselhulp Nunspeet is er voor mensen die door omstandigheden onvoldoende geld overhouden om zichzelf en hun gezin te voorzien van de dagelijkse benodigdheden. “Op dit moment zien we een toename van het aantal cliënten, maar dit is niet direct corona gerelateerd”, vertelt Anja. Wel verwacht de Voedselhulp Nunspeet dat het aantal cliënten vanwege de coronacrisis verder zal stijgen. “We merken dat het best een drempel is om je bij ons aan te melden, maar dat hoeft wat ons betreft absoluut niet. We hopen dat mensen de stap durven zetten om ons om hulp te vragen als dat nodig is.”

Ook ondersteunen?

De coronacrisis liet zien hoe betrokken de inwoners van Nunspeet zijn met de Voedselhulp. “We zijn dankbaar dat we dit werk ook tijdens corona mochten doen met zoveel mensen om ons heen”. Wilt u ook de Voedselhulp ondersteunen? Dit kan door middel van een financiële donatie of door uw houdbare producten te verzamelen en langs te brengen. Alle informatie vindt u op www.voedselhulpnunspeet.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Reacties