Meer kans op eerste huis in Nunspeet door starterslening

Goed nieuws voor starters in Nunspeet. De gemeente biedt een starterslening aan tot een koopsom van maximaal 265.000 euro.

Wat kun je hiermee?

Dit betekent dat er meer kansen zijn voor jonge huizenkopers om in te stromen op de woningmarkt. Han Jansen van De Hypotheker in Nunspeet is blij met deze startersregeling zodat nóg meer starters financiële ondersteuning kunnen krijgen bij het kopen van hun eerste huis. De starterslening in Nunspeet geldt voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw. Het maximale leenbedrag voor een bestaande woning of nieuwbouwwoning is 350000 euro.

Stijgende markt

De stijgende huizenprijzen zorgen er nu regelmatig voor dat jonge huizenkopers geen woning meer kunnen kopen. Met een starterslening worden de kansen voor starters om in te stromen op de woningmarkt vergroot. De starterslening bedraagt maximaal 20 procent van de koopsom, plus eventuele verbeter- of meerwerkkosten. De lening overbrugt als het ware het verschil tussen de prijs van de woning en het bedrag dat een starter bij een geldverstrekker kan lenen.

Krapte

Han Jansen, franchisenemer van De Hypotheker Nunspeet, geeft aan: “In mijn adviesgesprekken zie ik dat veel jonge huizenkopers graag een eerste woning willen kopen, maar ook hier is er krapte op de woningmarkt. Starters kopen gemiddeld voor 250.000 euro een woning, dat is een hoop geld. Daarnaast kun je maar 100% van de woningwaarde financieren, de kosten koper – overdrachtsbelasting, notaris en taxatiekosten – komt hier nog bovenop. Gemiddeld bedraagt dit 5 procent van de koopsom. Bij een woning van 250.000 euro komt dit uit op een bedrag van 12.500 euro. Om alle bijkomende kosten te kunnen financieren, hebben starters dus vaak een flinke eigen spaarpot nodig. Daarnaast zijn de huizenprijzen dusdanig hoog dat jonge huizenkopers boven op deze bijkomende kosten nog meer eigen middelen inbrengen om de financiering rond te krijgen. Hierdoor verwacht ik dat de starterslening voor veel starters net dat extra steuntje in de rug biedt om wel in te kunnen stromen op de woningmarkt. Ben je starter en wil je meer informatie over de starterslening? Dan kun je uiteraard vrijblijvend bij ons terecht voor een eerste adviesgesprek”.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-36455297.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen