Defensie oefent bij Hulshorst met tocht over het Veluwemeer

Foto: Still

Dinsdagochtend waagden tientallen militairen de oversteek voor oefening Harimau Basic. Via een eilandje in het Veluwemeer gingen deze militairen door het water naar Gelderland. Bij Hulshorst kwamen ze aan land.

Defensie

De militairen die deelnemen komen van het Bevoorradings- en Transport-Commando. Zij zijn normaal gelegerd op de Generaal-majoor Kootkazerne in Stroe. Daar verzorgen zij voor de gehele krijgsmacht de logistieke ondersteuning voor munitie, voedsel, brandstof en wat de eenheden nog verder nodig hebben om operationeel inzetbaar te blijven. Deze militairen vormen het hart van de gehele logistieke keten van de Koninklijke Landmacht. Met deze oefening was één van de doelen om de uitrusting droog te houden. Ook mentale en fysieke weerbaarheid wordt getraind met deze oefening.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-36455297. Je kunt ook de redactie bereiken via mail en telefoon: [email protected] of bel naar 06-17732224.

Reacties