Supermarkten beginnen maandag met verplichte ‘ouderenuren’

Foto: Pixabay

Supermarkten zijn vanaf maandag twee uur per weekdag exclusief geopend voor ouderen en kwetsbare groepen. Daarmee volgen ze de plicht die het kabinet heeft opgelegd, meldt het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).

Niet alle supermarkten zijn hetzelfde

Het CBL vindt dat het kabinet “overhaast heeft besloten om de speciale openingsuren voor elke supermarkt te verplichten, ook in wijken waar relatief weinig ouderen en kwetsbare mensen wonen”. Supermarkten zouden flink last kunnen hebben van de beslissing en kunnen niet zomaar een uur midden op de dag andere klanten weigeren, meent de koepelorganisatie.

Exclusief voor ouderen

De meeste supermarkten zijn vanaf maandag van 7.00 tot 8.00 uur voor klanten uit kwetsbare groepen geopend. Daarnaast kiest elke supermarkt zelf een tweede uur. Zo stelt Albert Heijn het tijdslot 7.00 tot 9.00 uur in als exclusieve boodschappentijd voor ouderen en kwetsbare personen. De Jumbo houdt zich aan het uurtje in de ochtend van 7.00 tot 8.00 uur; het tweede uur zal elk filiaal naar eigen inzicht invullen. Klanten die niet oud of kwetsbaar zijn, zullen waarschijnlijk niet geweigerd worden op de speciale ‘ouderenuren’, omdat het in verband met privacy niet mogelijk is om dit te controleren. Het bericht Supermarkten beginnen maandag met verplichte ‘ouderenuren’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-36455297. Je kunt ook de redactie bereiken via mail en telefoon: [email protected] of bel naar 06-17732224.

 

Reacties

Cookieinstellingen