Samenwerking tussen academie en museum in expositie afgestudeerden

Foto: ©Hans Verduin

Ondanks de coronacrisis gaat het ‘normale’ museumleven in Nederland gelukkig door. Zo ook in het Noord-Veluws Museum te Nunspeet. Na de geslaagde expositie ‘Cornelis de Bruin, een veelzijdig impressionist’, die op zondag 25 oktober a.s. eindigt, staat er weer een nieuwe tentoonstelling klaar. In de traditionele en unieke samenwerking tussen de Vrije Academie Nunspeet en het Noord-Veluws Museum in Nunspeet, is een van de spraakmakende activiteiten, de expositie in het museum van studenten die afgestudeerd zijn en een certificaat hebben ontvangen.

Bravo! Gecertificeerden Vrije Academie Nunspeet 2020

Onder de naam ‘Bravo! Gecertificeerden Vrije Academie Nunspeet 2020’ zullen deze laureaten van 31 oktober t/m 29 november 2020 hun werk tonen in de Fré Drostzaal (voorheen Rabozaal) van het Noord-Veluws Museum. Door de coronacrisis is de uitreiking van de certificaten en de expositie uitgesteld tot dit najaar.

Gefeliciteerd

De volgende studenten worden van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat!

Academisch Tekenen en Schilderen: Annet Buter (Cum Laude) en Bep Breugem.

Docent Serob Darbinian.

Schilderen: Astrid Spoelder, Anita Raaphorst, Barbara Teerlink en Jan Duineveld.

Docent Gerben Koldijk.

Kunst Ruimtelijk: Riet Breembroek. Docent Michel Bongertman.

Naamsverandering kleine zaal

Na vijf jaar financiële ondersteuning trekt de Rabobank Noord Veluwe zich per 31 oktober 2020 terug als vaste sponsor van het museum. Hierdoor was het museum genoodzaakt op zoek te gaan naar een nieuwe sponsor, inclusief nieuwe naamgever aan de kleine zaal op de eerste etage van het museum. De Rabozaal zal van naam wisselen. Per 1 november a.s. wordt die nieuwe naam, de Fré Drostzaal, genoemd naar de grafisch beeldkunstenaar Fré Drost.

Stichting voor nalatenschap

Na het overlijden van de kunstenaar Fré Drost in 1987 heeft zijn echtgenote een Stichting opgericht om een zorgvuldig beheer mogelijk te maken van zijn nalatenschap aan grafische en andere kunst. Sinds de start van het Noord-Veluws Museum in 2014 is deze stichting Vrienden van de Kunstenaar Fré J. Drost een belangrijke sponsor van het Noord-Veluws Museum geworden. Naast de naamgeving zal het museum vanaf 16 januari 2021 een speciale expositie aan deze kunstenaar wijden en dat ondersteunen met de presentatie van een Fré Drost monografie.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-36455297. Je kunt ook de redactie bereiken via mail en telefoon: [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen