Voedingsadapters Philips Hue outdoor teruggeroepen

Foto: Philips

Fabrikant Philips roept voedingsadapters voor buitengebruik van de Philips Hue serie terug. Door een probleem met de adapters is het mogelijk dat deze onder spanning komen te zijn, met mogelijk letsel als gevolg.

Welke voedingsadapters?

De terugroepactie betreft de Philips Hue 40 Watt voedingsadapter voor buitengebruik. De zijn geleverd tussen 2018 en 2020 bij de starterpakketten van de volgende productfamilies:

  • Lily buitenspotlamp
  • Lily XL buitenspotlamp
  • Calla sokkellamp
  • Econic sokkellamp
  • Impress sokkellamp
  • Calla Large sokkellamp

In uitzonderlijke gevallen kan het gebeuren dat deze adapters beschadigd kunnen raken door waterlekkage. Het is dan mogelijk dat de gebruiker een schok krijgt als de adapter wordt aangeraakt in natte omstandigheden. Dit kan mogelijk leiden tot letsel.

En nu?

Om te controleren of uw adapter onder deze terugroepactie valt, schakelt u eerst de stroom van de adapter af, zodat u veilig de adapter kunt aanraken. Op de voedingsunit vindt u een viercijferige productcode, in het formaat YYWW (Y is jaar, W is week). Alle producten tot en met week 41 van 2019 vallen onder de terugroepactie. Uw voedingsadapter valt er dus onder als:

  • de laatste twee cijfers van de code 19 of lager zijn
  • de laatste twee cijfers van de code 41 of lager zijn

Als uw voedingsadapter onder de terugroepactie valt dan kunt u via de website van Philips Hue een vervangende adapter aanvragen. Een foto met daarop duidelijk zichtbaar de productcode is een vereiste.

Meer info

Voor meer informatie over de terugroepactie van Philips Hue outdoor voedingsadapters kunt u contact opnemen met Philips Hue. Dit kan telefonisch via 00800 – 744 547 75. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00u tot 20.00u. U kunt ook het contactformulier op de website van Philips Hue invullen. Bron: Philips Hue, 21 oktober 2020

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-36455297. Je kunt ook de redactie bereiken via mail en telefoon: [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen