Gemeentebelang praat met Samoza over brandgevaar en duurzaamheid   

Foto: Gemeentebelang

De fractie van Gemeentebelang Nunspeet heeft in september een werkbezoek gebracht aan camping Samoza in Vierhouten. Er is onder andere van gedachten gewisseld over de plannen van de veiligheidsregio om de aanrijtijden bij een natuurbrand te verlengen en over de inspanningen die Samoza doet in het kader van duurzaamheid.

Gemeentebelang op werkbezoek

Onlangs heeft de veiligheidsregio haar plannen bekend gemaakt om de aanrijtijden bij natuurbranden te verlengen van 20 naar 30 minuten. De heer Schiphorst, eigenaar van Samoza, vindt dit zorgwekkend: “Nu wij al een paar jaar erg droge zomers hebben gehad, zijn de zorgen voor een uit de hand lopende bosbrand groot. Dit natuurlijk voor de tot 5000 gasten op camping Samoza maar ook voor bewoners en de zorglocatie met kwetsbare bewoners die middenin onze bossen ligt”. Corrie Jansen, fractielid van Gemeentebelang, heeft aangegeven dat Gemeentebelang deze zorgen deelt, dat deze onlangs ook uitgebreid in de commissie zijn besproken en zeker zullen worden neergelegd bij de verantwoordelijken binnen de veiligheidsregio.

Biomassainstallatie

Tijdens een rondleiding over de schitterende camping heeft Egbert uitleg gegeven over de biomassainstallatie.  Deze brandt op gedroogd groen van de camping en jaarplaatsen. Egbert: “Wij steken breed in op duurzaam en circulair ondernemen. We hebben een eigen milieustraat, de biomassainstallatie waarvan de opgewekte warmte gebruikt wordt voor het zwembad, er wordt gebruik gemaakt van windenergie en er is voorlichting over de natuur in en om de camping. Ook zijn er mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij ons werkzaam”

Nieuwe manege

Enige tijd geleden is de oude manege vervangen door een nieuwe accommodatie. Asbest is verantwoord afgevoerd en de ruiters kunnen nu in een overdekte bak en toch ook nog in de openlucht rijden. Ook kunnen gasten overnachten in een chalet of glampingtent en hun eigen paard meenemen om een mooie bosrit te maken.

Corrie Jansen: “Ik ben niet verbaasd dat deze camping een goede waardering van hun gasten krijgt en een wachtlijst heeft. Gastvrijheid wordt gecombineerd met het goede voorbeeld hoe je als individuele ondernemer bij kunt dragen om de duurzaamheidsdoelstellingen te halen”.

Contact met de gemeente

Het contact met de gemeente is goed, mede omdat men steeds minder ruimte geeft voor permanente bewoning. Iets wat de gemeente ook voorstaat. Egbert: “Dat past ook niet bij onze visie. Samoza moet een echte camping blijven evenals de andere twee parken in Ommen en Brielle. Geen 5 sterren om de sterren maar een topcamping die onderscheidend is en wil blijven”.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-36455297. Je kunt ook de redactie bereiken via mail en telefoon: [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen