Winkelend publiek aangehouden in Nunspeet vanwege niet tonen legitimatie

Foto: Still Film FB LosLocos8.nl

Zaterdagmiddag heeft de politie 4 volwassenen en 2 minderjarigen aan gehouden en bekeurd.

Geen mondkapje

Meerdere winkeliers in Nunspeet meldden zaterdagmiddag dat er een groep van 6 personen winkels in- en uitgingen zonder een mondkapje op. Nadat winkeliers de groep aanspraken werd er geen gehoor gegeven aan de mondkapjesplicht. De groep stond buiten in de Dorpsstraat tegenover de Hervormde Dorpskerk toen handhavers van de gemeente en agenten arriveerden. Op het moment dat de 3e en 4e agent arriveren is een van de omstanders het tafereel gaan filmen. De film is gedeeld op de Facebook-pagina LosLocos8.nl.

https://www.facebook.com/loslocos8.nl/posts/760968317943173

Legitimatie

Omdat de groep personen geen legitimatie konden of wilden tonen, kregen ze hier allemaal een prent voor. De politie wilde vanwege groepsvorming de identiteit van de personen kunnen controleren. Omdat de situatie uit de hand liep en sommige personen uit de groep geen handboeien om wilden en zich verzetten, werden er ook boetes uitgedeeld voor hinderen van de politie en voor belediging van een agent in functie.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-36455297. Je kunt ook de redactie bereiken via mail en telefoon: [email protected] of bel naar 06-17732224.

winkelend

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen