Woonzorgcentrum de Bunterhoek krijgt eindelijk gewenste nieuwbouw

Foto: WZU Veluwe

Er komt nieuwbouw op de Bunterhoek. De lange wens van WZU Veluwe gaat hiermee in vervulling. Het woonzorgcomplex aan de Secretaris Boerhoutweg voldoet niet meer aan de tegenwoordige eisen. Het correct verlenen van zorg zou daarom wellicht op termijn een probleem kunnen gaan worden. Daar komt nu verandering in.

Woonzorgcentrum met woongroepen

Er zal in mei 2019 een gebouw zijn verschenen met 108 appartementen. Hiervan zijn er 60 voor wonen met zorg. 48 appartementen worden gebruikt voor 4 kleinschalige woongroepen. De woongroepen zorgen ervoor dat ouderen met een lage zorgwaardering op praktisch dezelfde wijze kunnen blijven leven. Alleen wordt er door het “samenwonen” met andere bewoners en de begeleiding van zorgmedewerkers voor gezorgd dat er structuur in de dagelijkse bezigheden blijft.

December starten

In december 2017 zal er worden gestart met de nieuwbouw. In mei 2019 moet dit klaar zijn en kunnen de bewoners van oud naar nieuw verhuizen. Als alles en iedereen over is, wordt begonnen met de sloop van de huidige Bunterhoek. De komende maanden zullen er met alle betrokkenen gewerkt worden aan het finetunen van de bouwplannen.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen