Flinke schadepost in Nunspeet en andere kernen door stevig vuurwerk

Foto:

Alhoewel de jaarwisseling in de 4 woonkernen van Nunspeet rustig en zonder incidenten verliep, is de aangerichte schade aanzienlijk.

Stevig vuurwerk

Ondanks het algehele vuurwerkverbod werd flink geknald. Gezien de schade is er ook vuurwerk afgestoken dat niet in Nederland verkocht of gebruikt mag worden. Zo zijn er met zwaar illegaal vuurwerk 14 afvalbakken en 23 straatkolken opgeblazen. Ook zijn er maar liefst 34 verkeersborden vernield. Ook een lichtmast, een informatiepaneel en een bushokje werden vernield.

Schadepost

De totale schade bedraagt maar liefst 35.440 euro. Uitgesplitst naar de vier kernen heeft Nunspeet 22.200 euro schade, Elspeet 11.490 en Hulshorst 1.750,00 euro. In Vierhouten is geen schade aangericht. De schade is aanzienlijk hoger dan voorgaande jaren. In 2020 bedroeg de schade ca. 8.000 euro.

Onderzoek

De politie heeft de vernielingen in onderzoek en vraagt iedereen die iets gezien heeft zich te melden.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-36455297. Je kunt ook de redactie bereiken via mail en telefoon: [email protected] of bel naar 06-17732224.

Reacties