Grip op je leven en JAM Harderwijk slaan handen inéén bij schooluitval

Foto: Stichting Grip op je leven

Grip op je leven (‘Grip’) begeleidt kinderen, tieners en volwassenen die vanwege een (psychische) kwetsbaarheid vastlopen in hun leven. Vaak helpen wij deelnemers om beter te functioneren op de plek waar ze tegen hun valkuilen aanlopen, bijvoorbeeld op school. Maar soms is er sprake van uitval en begeleiden wij de deelnemer op de weg terug naar school, studie of baan. Hierbij is samenwerken met diverse andere instellingen die bij de deelnemer betrokken zijn heel belangrijk.

Merel (11) is daar een voorbeeld van. Zij gaat nu al een tijdje niet meer naar school. Daarom werken we samen met JAM Harderwijk. Dit is een bevlogen organisatie die onderwijs, coaching en ondersteuning biedt aan kinderen en jongeren met leer- of gedragsproblemen in regio Veluwe. Normaal gesproken begeleiden zij op hun eigen locatie, maar Merel voelde zich op Grip veiliger; zij is gek op dieren en dan met name de geiten! Daarom kwamen medewerkers van JAM dagelijks bij ons om Merel te helpen bij diverse schoolopdrachten en andere activiteiten die haar bij haar ontwikkeling helpen.

Inmiddels gaat Merel ook wekelijks een keer naar Jam. “Omdat ik volgend schooljaar naar de middelbare school wil, moet ik gaan opbouwen. Jam is geen school, maar lijkt er wel meer op dan Grip. Straks ga ik twee dagen naar Jam, met daartussen een dag Grip. Dan kan ik de geitjes ook nog zien”.

Jam ziet dat Merel stappen zet. Begeleider Soanne: “We begonnen in eerste instantie met het werken aan haar zelfvertrouwen en het vertrouwen van leerkrachten. Dat had ze nodig. Haar zelfvertrouwen is inmiddels gegroeid, en ook haar motivatie is verbeterd. Merel is heel slim en kan de lesstof van groep 8 gemakkelijk aan. De komende maanden proberen we er dan ook naar toe te werken dat ze naar een middelbare school kan.”

Het verhaal van Merel is een mooi voorbeeld van hoe de zorg kan samenwerken met het onderwijs om een kind zo goed mogelijk te begeleiden. Grip hoopt in de toekomst meer deelnemers op deze manier te kunnen helpen!

Grip op je leven in Nunspeet helpt -door ervaringsleren met dieren en natuur- psychisch kwetsbare kinderen uit de regio Noordwest-Veluwe inzicht te krijgen in hoe ze zélf grip op hun leven kunnen krijgen en behouden.

Voor meer informatie kijk op www.stichtinggripopjeleven.nl

Voor vragen, een vrijblijvend gesprek of oriëntatiebezoek neem je contact met ons op via [email protected] of 0341-434120 (di t/m vr van 09:00-12:00)

Grip op je leven is onderdeel van de Profila Zorggroep.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: Stichting Grip op je leven

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen