Vermist kalfje uit Hulshorst legt heel traject af

Foto: ©Canva

Het vermiste kalf is donderdagavond gevonden bij het spoor tussen Hulshorst en Hierden. De politie is opgeroepen om het kalfje te redden en ook ProRail is ingelicht. Treinen reden stapvoets omdat het kalf aan de binnenkant van het hekwerk liep.

Opgevangen

Een conducteur van een gestopte trein heeft het kalf kunnen vastpakken en in bedwang kunnen houden. Ook eigenaar Gerrit Franken komt na de vangst ter plaatse ter hoogte van de Brandsweg.

Dinsdag ontsnapt

Afgelopen dinsdagmiddag ontsnapte het Lakenvelder kalfje uit de stal van Franken in Hulshorst. De rest van de dag, woensdag en donderdag werd heel het gebied afgezocht. Bij de Essenburgh, bij het Veluwemeer en vanuit de lucht met drones. Maar resultaat bleef uit. De moederkoe loeide/huilde onafgebroken door. Het kalfje drinkt weer melk bij z’n moeder.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-36455297. Je kunt ook de redactie bereiken via mail en telefoon: [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen