Komst van woningbouw komt een stap dichterbij

Foto: Google Street View

De komst van woningbouw komt een stap dichterbij. Voor de bouw van meerdere woningprojecten is een omgevingsvergunning nodig.

Goede plannen

In de eerstvolgende raadsvergadering zal er door de gemeenteraad een zogenaamde verklaring van geen bedenkingen worden afgegeven. Dit is nodig bij de bouw van meer dan 2 woningen. De plannen zijn opgenomen in de lijst van dynamische woningbouwplannen 2016/2017. Een vervolg van de notitie Woningbouw op Maat uit 2015. In deze lijst zijn plannen opgenomen die in 2016 en 2017 gerealiseerd mogen worden.

Voorbeelden

In het oude postkantoor aan de Marktstraat kunnen 18 tot 21 betaalbare luxe appartementen voor ouderen gebouwd worden. Het gebouw krijgt dan niet meer dan twee bouwlagen met een kap. In het plan voor de Eperweg 21 is een initiatief voor 31 zelfstandige wooneenheden geschetst. Het pand wordt zodanig verbouwd dat het geschikt is voor individuele bewoning. Daarvoor moet van de bestemming maatschappelijke zorg gehandicapten, de bestemming wonen worden gemaakt. Het laatste voorbeeld is Nijverheidsweg 10-12. Hier zijn tot 24 studio’s in twee bouwlagen mogelijk.

Negatief advies

In de lijst staan ook plannen die een negatief advies voor een omgevingsvergunning hebben gekregen. Het initiatief voor 10 appartementen op de Nijverheidsweg 8 is niet doorgegaan, Op de locatie van het voormalig pand van Welkoop had dit tevoorschijn moeten komen. Hoewel de invulling als nieuwe locatie met veel groen in een stedelijk gebied, positief wordt ontvangen, wordt de stedenbouwkundige beoordeling als erg negatief gezien.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen