Advies is om niet in de Zandenplas te zwemmen

Foto: ©Canva

De afgelopen week zijn er dode vissen aangetroffen in de Zandenplas.

Testen

De provincie Gelderland (controleur van de zwemwaterkwaliteit) heeft monsters van het water genomen en enkele dode vissen meegenomen voor onderzoek. Zodra de uitslagen bekend zijn, wordt bekend gemaakt of er weer kan worden gezwommen, raadpleeg hiervoor leisurelands.nl en zwemwater.nl.

Advies: Niet zwemmen

Het advies is om op dit moment niet te gaan zwemmen in de Zandenplas, dit geldt ook voor honden (die tot 1 mei welkom zijn op de Zandenplas). Leisureland heeft waarschuwingsborden geplaatst. Zwemmen wordt ontraden vanwege onvoldoende waterkwaliteit. Er is een grote kans op maag-/darmklachten. Ook is er een waarschuwing voor vissterfte. Blijf uit de buurt van dode vissen.

Zwemmen op eigen risico

Als voor een zwemplek een waarschuwing geldt, wil dat zeggen dat zwemmen op die plek slecht kan zijn voor de gezondheid. U mag er wel zwemmen, u moet zelf beoordelen of er een risico is voor de gezondheid (bijvoorbeeld in het geval van algenbloei).
Op een bord bij de zwemwaterlocatie wordt uitgelegd waarom er een waarschuwing is gegeven. Jonge kinderen en ouderen, die het meest kwetsbaar zijn, kunnen beter een andere zwemplek kiezen. Op het strand wordt bij een waarschuwing een oranje of gele vlag gehesen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-36455297. Je kunt ook de redactie bereiken via mail en telefoon: [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen