Rode Kruis collecteert deze week in Nunspeet

Foto: ©Melvin Bakker/Rode Kruis/Maximaal Sales

Afdeling Nunspeet van het Rode Kruis collecteert van 16 juni tot en met 22 juni in Nunspeet.

Rode Kruis

Gedurende het hele jaar houdt het lokale Rode Kruis zich onder andere bezig met EHBO-cursussen, evenementenhulp, hulp bij rampen en jeugd EHBO. De hulporganisatie werkt met vrijwilligers en is afhankelijk van giften om haar belangrijke activiteiten te kunnen blijven voortzetten. Daarom zamelen zij ieder jaar tijdens de collecteweek geld in. De opbrengst van de collecte gaat geheel naar de Rode Kruis afdeling in Nunspeet.

Werkzaamheden

Het Rode Kruis staat op verschillende momenten klaar om hulp te bieden of informatie te verstrekken. Zo is de hulporganisatie ook aanwezig op evenementen om EHBO te verlenen. Dit lijkt allemaal vanzelfsprekend, maar in de organisatie hiervan gaat veel tijd en natuurlijk ook geld zitten. Zo moeten we Rode Kruis vrijwilligers trainen, EHBO-benodigdheden inkopen en cursusmaterialen ontwikkelen. “Het goed opleiden van onze vrijwilligers en alle inwoners van Nunspeet en omstreken is een belangrijke pijler van onze Rode Kruis afdeling.’’

Vrijwilligers collecteren

Tientallen vrijwilligers gaan tijdens de collecteweek langs de deuren of staan op locatie om geld op te halen voor de lokale activiteiten van het Rode Kruis in [woonplaats]. U kunt het Rode Kruis steunen door een bijdrage te doen in de welbekende collectebus van het Rode Kruis. Dit jaar kan men ook doneren doormiddel van een tikkie. Een QR-code is geplakt op de collectebus, zo kan men via de telefoon ook een donatie doen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-36455297. Je kunt ook de redactie bereiken via mail en telefoon: [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen